Praktische zaken

 

Hieronder staan een aantal zaken waar je als nieuw lid/Tabaspeler mee te maken kan krijgen. Als we iets (belangrijks) zijn vergeten, dan horen we het graag.

Spelerspas

Geen pas = niet spelen!

Voor informatie over de spelerspas kun je terecht op de website van de KNVB. In ieder geval geldt dat als je elf jaar of ouder bent een spelerspas verplicht is. De spelerspassen worden bewaard door de teamleider. Door het jaar heen heb je er geen omkijken naar. Behalve als je af en toe ook voor een ander team uitkomt. Dan moet je zelf je spelerpas meenemen en aan de teamleider van het andere team afgeven. Vergeet niet om je spelerspas na afloop van de wedstrijd terug te vragen en weer in te leveren bij je eigen teamleider.

Speeldatums en uitslagen

De speeldatums van thuis- en uitwedstrijden voor de komende twee weken, alsook de uitslagen van de afgelopen week staan op de Taba website onder Alle wedstrijden + recente uitslagen. Je hoeft niet in te loggen. Ze komen automatisch van de KNVB site en zijn daardoor in principe altijd up-to-date.

Het is de bedoeling om ook de standen plus nog veel meer informatie, van alle teams, rechtstreeks op de website te krijgen. Zodra dat gelukt is laten we dat uiteraard weten. Tot die tijd zul je voor de standen enz. nog moeten inloggen op voetbal.nl.

Thuiswedstrijden

Zorg ervoor dat je minimaal 30 minuten (of volgens afspraak eerder) voor de aanvang van de wedstrijd in de kleedkamer bent. Dan heeft de coach voldoende tijd om de opstelling te bepalen, instructies te geven en een warming-up te doen.

Uitwedstrijden

Uiterlijk één uur voor de wedstrijd (of eerder bij wedstrijden buiten de ring!) vertrekt het team vanaf de Taba-kantine. Spelers worden over de beschikbare auto’s verdeeld en worden na de wedstrijd weer bij de Taba-kantine afgeleverd.

Afmelden

Als je niet naar de wedstrijd kan komen, moet dit zo vroeg mogelijk, maar uiterlijk de dag ervoor vóór 20.00 uur, gemeld worden bij je teamleider.

Afgelastingen

Als de Taba-velden zijn afgekeurd voor wedstrijden, wordt dit in het weekend ‘s ochtends vroeg (uiterlijk 8.00 uur) op de Taba-site onder Afgelastingen aangegeven. Bij uitwedstrijden informeert de teamleider bij de ontvangende club of de wedstrijd afgelast is. Zo ja, dan belt, text of mailt hij/zij de teamleden via het afgesproken medium.

Bij erg slecht weer kan de KNVB alle wedstrijden in een district afgelasten. Vaak gebeurt dit al de dag van tevoren en staat dit ook op pagina 603 van teletekst. Taba is ingedeeld in District West I. Let er verder op voor welke categorie de wedstrijden zijn afgelast (A of B). Standaardteams en jeugdteams die in de 1e klasse of hoger spelen, vallen onder categorie A (in seizoen 2015/16 zijn dit: Zaterdag 1, Zondag 1, B1 en C1). Alle overige TABA-teams zitten in categorie-B.

Boetes

Als een wedstrijd niet kan doorgaan omdat een Taba team onverwacht met te weinig spelers komt opdagen, krijgt Taba van de KNVB een boete. Dit wordt verhaald op de spelers (of hun ouders) die zich niet op de juiste wijze hebben afgemeld.

Trainingen

Voor de trainer is het belangrijk om van tevoren te weten hoeveel spelers er naar de training komen. Als hij dit te kennen heeft gegeven, moet een speler die verhinderd is, zich bij hem afmelden. De meeste trainingen vinden plaats op een kunstgrasveld in ons sportpark. Alleen de F- en E-trainingen op woensdagmiddag worden op de Taba-velden gehouden. Als de toestand van de grasmat erg slecht is, wordt uitgeweken naar een kunstgrasveld. Ook dit wordt op de site aangegeven onder Afgelastingen. Trainingen gaan dus vrijwel altijd door.

Trainingskleding

Voor de training kan worden volstaan met een voetbalbroekje, korte broek of trainingsbroek en een T-shirt of trainingsjack. Voetbalschoenen en scheenbeschermers zijn tijdens de training verplicht.

Wedstrijdkleding

Als Taba-speler draag je uiteraard het clubtenue: een geel shirt met zwarte kraag, een zwarte broek en geel-zwart gestreepte kousen. Een complete set (shirt, broek en kousen) is te verkrijgen bij 100%Football Amsterdam, Middenweg 261-265, 1098 AR Amsterdam (met Taba-korting). Daar kun je ook het originele Taba-embleem op je nieuwe shirt laten zetten.
Verder heb je scheenbeschermers (verplicht tijdens wedstrijden en trainingen!) en voetbalschoenen nodig.

Ballen

Elk team krijgt een complete set wedstrijdballen van Taba. Mochten die zoekraken, dan zijn de kosten voor rekening van het team. Speelt het team een thuiswedstrijd, dan zorgt het team ervoor dat er voldoende wedstrijdballen bij het speelveld aanwezig zijn. Ook kan er op kosten van de club per team een keeperstenue met handschoenen worden aangeschaft. Voor al dit soort zaken is er bij Taba de materiaalman – die kan hierover meer informatie geven.

1.041