Lid worden

 

Wil je lid worden van de meest gezellige club binnen de ring van Amsterdam en je toch ver daar buiten voelen? Tabateams (jong en oud) spelen op zaterdag of zondag. Ook is er een dames-zaalvoetbalteam. Deze speelt doordeweeks ‘s avonds met om de week Sporthal De Pijp als thuis- en uitgaansbasis.

Aanmelden

Lid worden van Taba kan alleen via het digitale aanmeldformulier. Inschrijving met een wel heel ouderwets papieren formulier of eigen e-mail is niet meer mogelijk. Indien nodig kan gebruik worden gemaakt van de computers in de Tabakantine. Lees ook goed de instructies als je het aanmeldformulier hebt verstuurd. Als je zelf geen printer hebt, kun je altijd de printer van Taba gebruiken.

Contributie

De contributie voor jeugdleden hangt af van de leeftijd. Kinderen van een spelende vader of moeder en/of oudere broer of zus krijgen sowieso korting (nu maar liefst € 20 p.j.s.l). Voor de betaling van de contributie ontvangen alle leden begin september (of in de regel iets later) per e-mail een contributienota. Hoe dan ook moet de contributie altijd vóór 1 november betaald zijn. Je kunt namelijk op de website zelf nagaan wat je aan contributie moet betalen. Met ingang van het seizoen 2016/17 gaat het bestuur er nu echt zéér streng op toezien dat de contributie ook inderdaad vóór deze datum betaald is. Bij niet-betaling is spelen ná 1 november in de regel alleen nog mogelijk als vóóraf met de penningmeester een betalingsregeling is getroffen en deze afspraak ook tot in de puntjes wordt nageleefd.

Als je het na dit alles nog steeds ziet zitten om bij Taba te komen voetballen, kun je altijd eerst een keertje komen meetrainen. Je kunt dan ook zelf inschatten of het wel gaat klikken tussen jou en en je toekomstige teamgenoten. Neem dan van tevoren wel eerst even contact op met een trainer. Dat is wel zo netjes en voorkomt misverstanden over en weer.

Wachtlijst

Als je je tijdens het voetbalseizoen opgeeft, is het vaak niet mogelijk om meteen in een team te komen spelen. Je wordt dan op de wachtlijst geplaatst. Zodra er een plaats vrij komt en jij bovenaan de lijst staat, krijg je een uitnodiging om te komen spelen. In de meeste gevallen echter zul je pas in het nieuwe seizoen kunnen worden ingedeeld. Maar ook dan geldt: er moeten voldoende plaatsen zijn. Iets wat op dit moment niet vanzelfsprekend is gegeven het relatief grote aantal leden (ruim 650 in 2015/16) en de slechts drie velden (twee natuurgras, één kunstgras) die wij tot onze beschikking hebben. De secretaris kan voor je informeren hoe groot de kans is om geplaatst te worden.

Uiteraard hoeft er pas contributie betaald te worden als je in een team bent geplaatst bent en hoef je niet de volle contributie te betalen als je bijvoorbeeld pas halverwege het seizoen kan komen spelen. Gezinsleden van Tabaspelers krijgen voorrang bij plaatsing. Alleen in héél uitzonderlijke gevallen kan de technische commissie ter versterking van een bepaald team voorrang geven aan een kandidaat die niet op de wachtlijst heeft gestaan.

Spelerspas

Als je elf jaar of ouder bent, ontvang je een spelerspas van de KNVB nadat je een goed gelijkende pasfoto hebt ingeleverd. Zonder een spelerspas mag je echt niet spelen! De teamleider bewaart jouw spelerspas in een mapje. Je hebt er zelf geen omkijken naar. Behalve als je een keer meedoet met een ander team. Dan moet je aan de teamleider je spelerspas vragen en inleveren bij de leider van het team waar je gastspeler bent.

Alhoewel de spelerspas al in het seizoen 2006/07 werd ingevoerd, denken nog veel voetballers in de B-categorie dat het daarmee wel los zal lopen. Meestal zijn clubscheidsrechters immers te lankmoedig of eenvoudigweg te beroerd om de passen te controleren. En inderdaad heeft de KNVB niet voldoende mensen in dienst om zelf op pad te gaan en op alle voetbalvelden controle af te dwingen. Tot er een keer buiten jouw schuld om volkomen onverwacht wat gebeurt en de spelerspas toch getoond moet worden. Dan zijn de poppen goed aan het dansen en gaat het hoge boetes, lange schorsingen en véle punten in mindering regenen. En kan zelfs ook een compleet 45+ team uit de competitie worden genomen. Zorg er dus voor dat dit nooit kan gebeuren. Maar mocht dit ooit toch het geval zijn, dan zal de club het zeker niet niet nalaten om de torenhoge boetes te verhalen op de speler of spelers die ondanks alle waarschuwingen van mening blijven dat ze ook zonder geldige spelerspas gewoon jarenlang volkomen zorgeloos hun wekelijkse weekendwedstrijdje kunnen komen doen.

3.133