Inleiding jeugdafdeling

 
Explosieve groei

Taba heeft een bloeiende jeugd- afdeling. Twintig jaar geleden begonnen met één F-team, zijn we inmiddels uitgegroeid tot één van de middelgrote jeugdclubs van Amsterdam.

Er zijn op dit moment (2015/16) 30 ‘officiële’ jeugdteams. Wat er makkelijk heel wat meer zouden kunnen zijn, ware het niet dat er helaas te weinig veldcapaciteit is.

De jeugdafdeling van Taba is misschien wel zo groot geworden omdat wij oog hebben voor meer dan alleen voetballen. Natuurlijk willen we dat elk team goed presteert, maar presteren is niet het enige wat voor ons belangrijk is. We kijken goed naar zaken als ‘plezier’, ‘je thuis voelen in een team’, ‘ontwikkelingsmogelijkheden’, enzovoort. Details over onze voetbalopleiding zijn te lezen in het Technisch Jeugdbeleidsplan. Jeugdactiviteiten door het jaar heen

Naast trainen en voetballen staan er elk jaar een aantal vaste activiteiten gepland: het Taba-jeugdtoernooi dat altijd gehouden wordt aan het einde van het voetbalseizoen en de jeugdkampen.

Tijdens de kampen (in juni) zijn alle spelers van één leeftijdsgroep een lang weekend bij elkaar in een tentenkamp, kampeerboerderij of andere groepsaccommodatie. Sportieve prestaties (toernooi en voetbalcircuit) staan natuurlijk op de agenda, maar daarnaast is er ook tijd ingeruimd voor een speurtocht of andere activiteiten.

Ouders

Een bloeiende jeugdafdeling valt of staat met de inzet van vrijwilligers, in dit geval meestal ouders. Ouders om naar een uitwedstrijd te rijden, ouders om achter de bar te staan, ouders om hun zoons en dochters aan te moedigen langs de lijn. Helemaal welkom zijn ouders die iets meer kunnen en willen doen, zoals een team begeleiden of trainen. Meld u aan bij de jeugdvoorzitter of een ander lid van de jeugdcommissie, en voor u het weet volgt u een door Taba betaalde trainerscursus!

Ook is er grote behoefte aan ouders die in staat zijn om op zondag wedstrijden van de oudere jeugd te fluiten. Het verloop in clubscheidsrechters is namelijk tamelijk groot omdat de meeste ouders niet meer op de club komen, zodra hun zoon of dochter bij de senioren speelt. Uiteraard betaalt Taba ook de kosten voor de cursus Basisopleiding scheidsrechter veld (BOS). Wie weet begint bij Taba je carrière als fluitist in het betaalde voetbal!

4.242