28feb2021
 
Best Tabalid,

Het gaat iets meer open, de eerste versoepeling van 2021 is aangekondigd. Het is gelukkig weer een nieuwe kleine stip op de horizon, waar helaas nog niet al onze leden van kunnen profiteren. De KNVB heeft daarnaast de knoop doorgehakt: de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A worden niet hervat. Voor de jeugd in de categorie A blijft er hoop op hervatting van de competities (www.
knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/62806/competities-senioren-categorie-niet-hervat
).

Wat kan, wat niet, wat is het seizoens(voor)uitzicht bij Taba?

  • Jongeren tot 27 jaar mogen op normale wijze trainen. Voorafgaand en na afloop gelden de algemene coronamaatregelen, iedereen houdt anderhalve meter afstand en verlaat Taba direct na de training. Voor de teams waarvoor de competitie niet wordt hervat organiseert de KNVB de KNVB Regiocup (www.knvb.nl/regiocup).
  • Daarnaast is Taba met onze buren op Drieburg in gesprek om in de zomer een Drieburg Competitie te organiseren. Dit is alleen mogelijk als iedereen helpt en de verplichtingen aan de club nakomt. Wij verwachten van al onze leden dat zij ondanks de huidige bijzondere omstandigheden aan hun contributieverplichting voldoen. Uit onze administratie is echter gebleken dat nog niet iedereen de contributie heeft betaald. We krijgen ook vragen over een eventuele Coronakorting. Aangezien onze betalingsverplichtingen gewoon doorlopen, kunnen we hierover pas een uitspraak doen nadat de jaarbalans is opgemaakt (na de zomer) en ook iedereen de contributie van dit seizoen heeft voldaan.

Voor de komende periode – nu er weer meer kan – verwachten we zeker van de leden, die nu kunnen gaan trainen dat zij hun achterstallige betaling per ommegaande voldoen.

Trainingsschema voor spelers van 18 jaar tot 27 jaar vanaf 3 maart tot einde avondklok:
Volgens onderstaand schema kan iedereen tot 27 jaar trainen van 19:00u tot 20:15u, om voor de avondklok thuis te zijn. Trainers/coaches moeten vóór 20:25u het materiaal opbergen. Het hek van Taba sluit om 20:30u, zodat niet alleen spelers, trainers maar ook ons Taba personeel voor de avondklok thuis is.

(!) Belangrijk bij dit schema:

  • Alle jeugdteams die op het tijdslot 17:30u trainen, worden vanaf 3 maart tot aan het einde van de avondklok verzocht hun training een kwartier  in te korten, zodat de doorstroom soepel kan verlopen. Wij hebben hiervoor gekozen om iedereen van 18 tot 27 jaar het maximale te geven, aangezien de jongere jeugd al eerder de trainingen heeft kunnen hervatten.
  • In de Zat 1 tot en met Zat 5 zitten slechts enkele spelers jonger dan 27 jaar. Zij kunnen na overleg met seniorencommissie en teamleider aansluiten bij andere teams.

Ten slotte hopen wij dat de avondklok snel verleden tijd is én dat versoepelingen met de komst van de lente en zomer steeds groter worden, zodat we iedereen weer gezond en zonder restricties kunnen verwelkomen!

Op naar steeds betere tijden!

Met vriendelijke groeten,
Jozef, Remco, Eva en Foeke

197