06okt2020
 

(!) Belangrijkste update, dd. 29 september, vanaf 18:00 uur

 • De kantine/ Tabar is dicht [Alleen trainers hebben toestemming hun materiaal te pakken]
 • Toeschouwers zijn niet meer toegestaan. [Dit geldt ook voor ouders die naar hun spelende kind komen kijken]
 • Kleedkamers zijn dicht
 • Accommodatie is alleen toegankelijk om te sporten
 • Alleen strikt noodzakelijke begeleiding wordt toegelaten. Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs (max. 5 tot 6 bij volledige elftallen) onder de teambegeleiding.

Fantastisch om te zien dat we weer volop aan het voetballen zijn en dat willen we natuurlijk heel graag blijven doen!

We zien echter dat het steeds drukker wordt bij Taba en de anderhalve meter daarbij steeds vaker uit het oog wordt verloren. Dat er daarnaast steeds meer Coronagevallen worden gemeld, niet alleen landelijk maar ook bij spelers in teams maakt dit hét moment om de regels strakker te hanteren. Coronagevallen binnen Taba worden gelukkig gemeld en goed opgepakt door teamleiders met terugkoppeling naar de club en behandeld volgens de richtlijnen en aanwijzingen van de GGD.

Het is nu van groot belang dat we ons aan de richtlijnen blijven houden zodat we kunnen blijven voetballen. Hiervoor willen we je dringend vragen om niet massaal naar Taba te komen. Speel je dus een uitwedstrijd, kom dan na afloop niet met je team naar Taba toe. Ook al vinden we het allemaal heel gezellig bij Taba, we moeten drukte zoveel mogelijk vermijden.

We willen allemaal gezond blijven, trainen en wedstrijden spelen. Hiervoor vragen we om je verantwoordelijkheid te nemen en spreek ook anderen erop aan als dat nodig is. We doen dit als vereniging voor elkaar en met elkaar. En het gaat er niet makkelijker op worden met de herfst en de winter voor de boeg. We zijn hiervoor bezig om overkapping te regelen zodat we buiten kunnen blijven zitten. Zorg er met elkaar voor dat ook al regent het straks of is het koud, we zeker niet in de kantine gaan schuilen.

We hopen op jullie begrip en medewerking. Als de regels desondanks niet voldoende worden nageleefd, zullen we deze regels helaas aan moeten scherpen.

De algemene richtlijnen die bij Taba van toepassing zijn:

Voor vertrek

 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, verhoging/koorts, als een lid van je huishouden corona heeft of als je nauw contact hebt gehad met iemand die corona heeft volgens bron- en contractonderzoek GGD.
 • Bij twijfel of training door kan gaan vanwege veel gezondheidsklachten in team, ga dan niet trainen.
 • Te weinig spelers in je team om wedstrijd te spelen? Overleg in eerste instantie met je tegenstander om de wedstrijd te verplaatsen. De KNVB gelast een wedstrijd pas af als er contact is opgenomen met de GGD en deze adviseert om met het team in quarantaine te gaan.

Aankomst bij Taba

 • Houd de anderhalve meter afstand.
 • Vermijd drukte.
 • Was je handen.

 

In kleedkamer/douche

 • Kom zoveel mogelijk in tenue naar Taba. Zo niet, ga dan op zijn minst in shifts omkleden en douche bij voorkeur thuis. Verlaat de kleedkamer uiterlijk 20 minuten na afloop van de wedstrijd en laat deze schoon achter.
 • Spelers onder de 18 mogen wel allemaal tegelijkertijd omkleden. Trainers/coaches houden altijd anderhalve meter afstand t.o.v. jongeren en komen niet in de kleedkamer.

 

Op het veld

 • Schud geen handen.
 • Houd anderhalve meter tijdens inlopen en warming-up.
 • Gescoord? Wissel? Vermijd fysiek contact.
 • Ook in de dug-out anderhalve meter!

 

Langs het veld

 • Geen toeschouwers bij wedstrijden.
 • Alleen begeleiders mogen aan zijlijn staan op anderhalve meter afstand.

 

De Tabar To Go (kantine)

 • Is tot nader order gesloten.
 • Alleen trainers hebben toestemming hun materialen te pakken.

 

Zie ook de veel gestelde vragen op de website van de KNVB

Wij wensen je ondanks de beperkingen een gezond, sportief en gezellig Taba-seizoen.

 

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur
Domien, Jozef, Eva, Foeke