02mrt2020
 

Zeeburgia 3 – TABA 2
zondag 1 maart 2020

Na een zware doordeweekse nederlaag in oefenduel heeft het 2de elftal van TABA zich prima hersteld in de wedstrijd tegen Zeeburgia 3.

Onder een flets zonnetje en straffe wind begonnen de geel/zwarten om 14.00 uur aan hun wedstrijd.
Dat de wil aanwezig was om deze wedstrijd te winnen, was meteen duidelijk. Vlotte combinaties over het gehele veld deed Zeeburgia alleen maar achter hun tegenstander aanlopen. Jammer was het, dat de eindpass meerdere malen onvoldoende was. Maar je kan niet alles hebben.

De 0-1 was een schitterende goal (bedoeld of onbedoeld). Gedragen door de wind werd de bal door Matthias schitterend in de goal geschoten en liet de keeper van Zeeburgia vol ongeloof achter.

Lang konden de TABAnezen niet genieten van deze voorsprong. Door een foute terugspeelbal maakte Zeeburgia de 1-1. Jammer, dit was geheel onnodig.

Eén van de hoogtepunten in de wedstrijd was de 1-2: werkelijk een schoonheid van een doelpunt. Over vele schijven ging het balletje rond en werd op Barcaloneze wijze afgerond. Hier was duidelijk de eindpass wél voldoende en Jesse kon de bal in de lege goal schieten.

Dat TABA verzuimde om vervolgens de wedstrijd op slot te gooien is jammer. Door te veel slordigheden in het spel bleef Zeeburgia in de wedstrijd.

Uiteindelijk werd de 1-3 gemaakt op een wijze welke wederom een vermelding verdient. Net als de 2de goal wederom een uitgespeelde aanval à la Barcelona. Cas hoefde alleen maar het laatste tikje te geven.

Taba controleerde eigenlijk de gehele wedstrijd en eerlijk is eerlijk, gezegd moet worden dat dit de TABAnezen in fases erg slordig maakte. De 1-4 werd door Mattias gemaakt. Mattias joeg goed door op de keeper. Deze had duidelijk niet de uitschuifbare benen van Mattias verwacht. Door de te trage handelingssnelheid van de keeper snoepte Mattias de bal van zijn voet af en kon hem in de lege goal spelen.

Hiermee was de koek nog niet op. Uiteindelijk werd het 2-5. Een meer dan verdiende overwinning! Taba toont aan dat er voetbal in de ploeg zit en een topper in de afdeling is.

Verslappen kan niet TABAnezen! Er zijn nog genoeg punten te verdienen in de competitie. Nog 7 wedstrijden en 21 punten. Dan zien we wel waar we eindigen. Dit niveau van het spel moet in ieder geval vast worden gehouden!

Deze wedstrijd was voor mij het enige hoogtepunt voor vandaag. Op de andere velden liep het zeker niet zoals ik verwacht en gehoopt had. Dank jullie wel!!

Een liefhebber

92