17feb2020
 

Onder moeilijke omstandigheden heb ik de weg kunnen vinden naar Laan van Spartaan om de wedstrijd VVA/Spartaan-TABA te kunnen aanschouwen. Voor de 2de periode een belangrijke pot voor beide teams.

Dennis en Pluvius waren nadrukkelijk aanwezig en ook zij zagen TABA werkelijk uit de startblokken schieten. Na 44 seconden maakte TABA de 0-1: Rhett Vonk ronde een snelle aanval af.

Ik ging er maar eens lekker voor zitten want dit belooft wat. En inderdaad TABA was heer en meester in de 1ste helft, echter zoals zo vaak dit seizoen heeft TABA teveel kansen nodig om tot scoren te komen. Na de 0-1 heeft TABA wel geteld nog 4x een 1 op 1 situatie met de keeper gehad, na zeer snel uitgespeelde aanvallen en dan mag je verwachten dat je toch wel 1 van de 4 kansen zou benutten?! Helaas al deze kansen werden niet benut en dan doe je jezelf te kort wat ook later in de wedstrijd zou blijken. Eerlijk dient te worden gezegd dat VVA/S ook nog 2 kansen onbenut lieten door goed keeperswerk van de TABA goalie.

Rust 0-1

2de helft een totaal ander TABA, niets van de eerste helft zag ik terug en in de 49e minuut gebeurde dan ook wat je ziet aankomen de 1-1. Toch een behoorlijke tik en TABA was zeker 20 minuten de kluts kwijt en liep alleen maar achter de tegenstander aan. Uiteindelijk kreeg VVA/S loon naar werken en maakte in de 66e minuut de 2-1.

TABA schakelde over naar 3 spitsen en probeerde onder de druk uit te komen wat diverse malen lukte maar helaas niet tot doelpunten leidde. Dat VVA/S ver wilde gaan voor dit resultaat werd steeds meer duidelijk, alle registers gingen open en scheidsrechter liet het letterlijk allemaal gebeuren. Uiteindelijk na slechts 4 minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde.

Direct kwam in mij op dat dit zeker een gemiste kans was voor de Geel/Zwarten. De ene helft is de andere niet en zeker met de straffe wind in de rug spelen vergt dus ander type spel dan windje tegen. Jammer van het teleurstellende resultaat tegen een bij vlagen goed spelende tegenstander, jammer van het gedrag in taal en daden van enkele spelers van de tegenstander. Na de overwinning lekker feestje vieren met je teammaatjes ipv je druk te maken om de tegenstander. Teleurstelling werd nog groter toen ik de uitslagen op de andere velden vernam en inderdaad dit is een dure nederlaag (Fortius verloor op eigen veld van NFC)

Mannen van TABA uithuilen en opnieuw beginnen, want jullie zijn écht een ploeg waar iedere tegenstander rekening mee moet gaan houden en verliezen hoort er nu eenmaal bij hoe vervelend dit ook is

Twee weken geen competitie en dan naar koploper TOG, een mooie wedstrijd om de nederlaag weg te spoelen.

Jullie vaste supporter

Opstelling TABA

Doel: Roel
Achter: Job, Dion, Thom en Bram
Midden: Emiel, Rhett (Marcus), Luc en Greg (Tijmen)
Voor: Steven en Mees E (Jurgen)

115