03feb2020
 

TABA-GeuzenMiddenmeer
zondag 2-2-2020

Voor de 2de achtereenvolgende keer toog ik naar sportpark Drieburg om weer een derby te aanschouwen: TABA-Geuzen/Middenmeer. Geuzen/M is voor TABA altijd een lastige tegenstander geweest. Afgelopen seizoenen is er geen winst door TABA behaald. Ook de seizoensouverture werd een 2-2 dus wat zou het vandaag gaan worden?

Eerste helft was van beide zijden een matige vertoning. Geuzen/M maakt een onmachtige indruk: wilde wel, maar kon niet. TABA was voetballend net als vorige week voetballend de mindere ploeg in de eerste helft. Verdedigend daarentegen is het erg moeilijk om tegen TABA te spelen.

Geuzen/M kwam niet verder dan een paar speldenprikken en was eigenlijk niet gevaarlijk. TABA kreeg ondanks het mindere veldspel wel degelijk kansen om de score te openen, of de keeper redde magistraal of een verdediger gleed in een uiterste krachtsinspanning de bal van de doellijn.

Uiteindelijk was het in de 29e minuut toch raak! Marcus Staphorst haalde venijnig uit en de bal spatte op de lat uiteen en in de rebound was het de attente Mees Eringa die de score opende 1-0.

Lang heeft TABA niet kunnen genieten van de voorsprong: in de 44e min maakt Geuzen/M uit een vrije trap 1-1. Dit was eigenlijk het eerste daadwerkelijke wapenfeit van de tegenstander.

De 2de helft was TABA voetballend in betere doen en kwam steeds beter in het spel. Geuzen/M speelde net zo rommelig als de eerste helft en kwam slechts enkele malen gevaarlijk voor het doel (bal op de paal). In de 74e minuut was het de zeer goed spelende Jari Julien die zichzelf lanceerde en vanaf eigen helft langs de trage verdediging ging en mooi diagonaal de 2-1 binnenschoot.

Dit doelpunt werd gevierd met de supporters (deels spelers van het 2e die ook hun wedstrijd van Geuzen/M hadden gewonnen) en ik vind dit een teken dat de moraal in de TABA-selectie wel goed zit!

Dat TABA verzuimde om de wedstrijd definitief in het slot te gooien (mogen ze zichzelf kwalijk nemen) is echt een aandachtspunt, wat een kansen kreeg TABA hiervoor!!

Het was van beide kanten absoluut geen goede wedstrijd, over en weer veel fouten, veel geschreeuw en weinig wol (aloud spreekwoord). En geschreeuwd werd er!!

Uiteindelijk werd de 2-1 over de streep getrokken na 7 minuten blessuretijd en ik vraag me toch iedere keer af waar leidsmannen dit vandaan halen. Maar goed dit maakt vandaag (achteraf) wederom niet uit.

Ondanks een mindere wedstrijd toch een meer dan verdiende overwinning, een lelijke overwinning maar deze smaken vaak het lekkerst.

Volgende week naar het lastige VVA/Spartaan, ook daar heeft TABA nog iets recht te zetten!

Jullie vaste supporter

Opstelling TABA

doel: Roel
achter: Job, Dion, Benny (Thom) en Bram Suweijn
Middenveld: Rhett (Jurgen), Dirk, Greg (Luc) en Jari
Voor: Mees E en Marcus S

91
 Geen categorie