27jan2020
 

TABA 1 – Fortius 1
zondag 26 januari 2020

Eindelijk was het weer zover, de competitie ging weer beginnen. Benieuwd als ik was “Hoe zou TABA uit de winterstop zijn gekomen na de goede december maand”. Ik kan u vertellen dat ik vanmiddag een heerlijke wedstrijd heb gezien. Aanvankelijk Fortius het betere van het spel en drukte TABA voetballend achteruit. Echter de eindpass van Fortius was iedere keer onvoldoende om TABA uit elkaar te spelen. Het verdedigende onderdeel was vanmiddag prima verzorgd bij TABA.

Slechts eenmaal werd het echt gevaarlijk voor het TABA doel, een schot vanaf rand 16 werd gekeerd door Roel maar kon de bal niet klemmen. De rebound was voor de Fortius speler. Roel herstelde zich echter uitstekend en de brilstand werd bereikt na 45 minuten. Verdedigend stond het goed bij TABA echter voetballend kunnen ze volgens mij veel beter.

Na de rust eenzelfde spelbeeld: Fortius optisch beter maar de TABAmuur onder leiding van de zeer goed spelende Dion van Vark was niet te slechten. Sterker nog, na een uitval van de geelzwarten moest er een cornerbal worden genomen. In de 52e minuut werd deze keurig ingekopt door Steven Olie al was het niet duidelijk (voor de scheidsrechter wel) of de bal daadwerkelijk de achterlijn had gepasseerd. Scheidsrechter was zeer gedecideerd: doelpunt.

De wedstrijd die zich hierna ontspon was een heerlijke strijd. Fortius nam steeds meer risico in het spel, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Wat er in de TABA ploeg zit is strijd, passie, beleving. Dit alles is genoeg om iedere tegenstander het enorm moeilijk te maken.

En in de 76e minuut kreeg Fortius toch wat het eigenlijk wel verdiende: de 1-1 stand. Curieus moment waarin de bal niet adequaat werd verdedigd en dit buitenkansje werd afgestraft. Jammer, want eigenlijk was dit een kadootje, en ja, kadootjes moet je uitpakken. Fortius nam nu nog meer risico in het spel en leverde niet echt wat op sterker nog het leverde juist hachelijke momenten op voor Fortius’goal, door de ontstane ruimtes kon TABA er naar hartenlust uitkomen en als TABA wat zorgvuldiger met de mogelijkheden was omgegaan, konden de 3 punten gewoon op Drieburg blijven.

82e minuut leek TABA een strafschop te krijgen, Mees Eringa werd onderuit geschoffeld in het strafschopgebied en scheidsrechter wees naar de stip. Om (voor ons) onduidelijke redenen legde de scheidsrechter de bal geheel ten onrechte buiten de 16 – geen strafschop dus. Zo eindigde de wedstrijd na 96 minuten in een 1-1 stand. Eerlijk is eerlijk, een terechte uitslag en TABA revancheerde zich voor de 4-0 nederlaag in de heenwedstrijd.

Mannen van TABA ik vind het iedere keer een genot om naar jullie te kijken. Ga zo door en blijf geloven in het team en uiteraard in jezelf!!

Jullie vaste supporter

Opstelling TABA:

Doel: Roel
Verd: Job, Dion, Ben en Bram S
Midv: Jari (Rhett), Thom (Luke), Greg (Jurgen) en Mees
Voor: Steven en Tijmen

103