13jan2020
 

Elahuizen 10 jan-12 jan

Voor het eerst in het selectiebestaan van TABA is de selectie een weekend op stap geweest. Dit alles om te werken aan het “groepsgebeuren”

Dat dit een groot succes zou gaan worden had iedereen wel gehoopt, maar nooit in deze mate verwacht.

Op vrijdag druppelt iedereen binnen na een week van studeren, werken trainen en anderzins. De begroetingen bij binnenkomst over en weer zijn zeer hartelijk en dan heerst het gevoel “dit kan best wel eens leuk gaan worden”.

En inderdaad het weekend werd een opeenstapeling van successen.

Vrijdag na de gezamenlijke maaltijd en met wat alcoholische versnaperingen werd de voetbalquiz gedaan. Deze werd met enorm veel passie gedaan en leverde hilarische momenten op. Na de quiz werd er overgestapt op andere spelen, te noemen pokeren, bierpongen en Mexen. Daar de bierpomp rijkelijk vloeide werd de stemming alsmaar joliger. Dit fantastische begin van het weekend eindigde rond 05.00 uur en voor anderen wellicht nog iets later…

Zaterdagochtend moest de verliezende quizploeg het ontbijt regelen voor de anderen en was het dus “vroeg” opstaan. Immers, het ontbijt stond om 10.00 uur gepland. Dit was de start van een wederom uitdagend dagje Friesland.

Na het ontbijt gezamenlijk naar Koudum alwaar we in de middag moesten aantreden tegen 3de klasser Oeverzwaluwen.

Oeverzwaluwen had de donderdag al gespeeld en wilde er vandaag geen (kunst)gras over laten groeien tegen een groep door alcohol benevelde Amsterdammers.

Dat de luchtkwaliteit in Friesland anders is dan die in de randstad mag geen verrassing zijn, maar de lucht die in onze kleedkamer hing zou de klimaattop doen besluiten om sneller maatregelen te treffen! Combinatie van alcohol, ontluchting van de darmen maakte de lucht echt ondraaglijk.

Dat dit in de wedstrijd werd meegenomen was direct duidelijk. Binnen 2 minuten was het 1-0 voor de Oeverzwaluwen en sommigen van ons moesten echt nog herstellen van de slechte luchtkwaliteit (of was het de alcohol?). Door het scherpe spel van Oeverzwaluwen ging er gerust worden met een 3-0 achterstand. De 2de helft was een helft op zich en in Spanje wordt gesproken van een remontada en de onze was er een die echt de boeken in gaat 3-0 met rust en na 90 min 3-4. Volgens iedere logica zou dit met onze lichamelijke toestand nooit kunnen gebeuren maar het gebeurde toch… We kunnen vanaf zaterdag 11 januari spreken van een remonTABA.

Overigens was het een sportieve wedstrijd en onze dank gaat dan ook zeker uit naar onze tegenstander.

Na de wedstrijd snel terug naar Elahuizen om gezamenlijk AJAX te kijken; ook zij wonnen hun wedstrijd!! Na deze wedstrijd ging de TABAkok weer in de keuken om voor de mannen een energierijke maaltijd te bereiden immers vanavond en vannacht moest er weer een topprestatie geleverd worden.

Om 22.00 uur 3 taxibusjes richting Sneek om de boel daar op te vrolijken. Dit is redelijk gelukt, alhoewel voor één speler leverde dit toch een blauw oog op. Details zijn bekend, en 1 ding: Het gebeurde niet in Sneek. Langzaam maar zeker druppelde iedereen weer binnen en rond 6 uur lag iedereen in zijn bedje.

Echter, het was weer vroeg op immers ontbijt moest geregeld worden, het huis moest worden schoongemaakt. Later dan normaal kon het ontbijt aanvangen, denk dat er beter gesproken kan worden van een brunch.

Sommige van ons waren fysiek aanwezig maar meer ook “nog” niet. Na de brunch moest het huis opgeruimd worden voor de eindinspectie.

Dat iedereen zijn bijdrage leverde (groot of klein) liet maar weer zien “‘s nachts de man overdag ook een man”. Dat dit een groep is moge duidelijk zijn en alles was in no-time gezamenlijk gefixt. Rond 13.30 uur iedereen richting Amsterdam om bij te komen van het weekend.

Dat het een geslaagd weekend is geworden, mag duidelijk zijn: De TABA selectie heeft zich van zijn beste kant laten zien!! Speciale dank gaat uit naar de organisatoren Steven, David, Kick en Bram (koken met sterren Bram !!!). Organisatie was perfect en namens iedereen DANK JULLIE WEL!!

Ook ik wil iedereen bedanken voor het fijne weekend!! Ik heb er in ieder geval van genoten en ik zou zeggen: Dit is voor herhaling vatbaar!

Rene van Vark

meer foto’s op aanvraag 😉

209