08dec2019
 

Vandaag stond er weer een interessante wedstrijd op het programma: TABA-NFC.

NFC kwam naar sportpark Drieburg als koploper.In de wetenschap dat iedere koploper (tot nu toe) puntloos naar huis ging kon ik mij hier erg op verheugen.

TABA heeft de slechte maand november afgesloten en is december prima begonnen. Vanaf het begin was duidelijk dat de TABA spelers vandaag echt hun zinnen had gezet op goed resultaat en lieten zien dat er wilskracht, voetbal en overtuiging in de ploeg zat.

NFC, de iets betere ploeg, kwam in de 1ste helft tot 2x toe dichtbij een goal, echter Roel was vandaag een “sta in de weg” en leek onpasseerbaar. Leek inderdaad, Benny moest in een uiterste inspanning de bal voor de lijn keren.

Zoals het zo vaak gaat: kom je niet tot scoren, dan maakt de tegenstander hem wel en zo geschiedde. In een perfect ingestarte counter in de 39e min ging Steven Olie op de brommer naar de goal van NFC en rondde beheerst af: 1-0. Vervelende bijkomstigheid was het uitvallen van Benny vlak voor rust, hij maakte plaats voor de van vakantie teruggekeerde Thom Veeger.

Dat de ruststand NFC niet lekker zat was duidelijk en om TABA te verslaan zal er uit een ander vaatje getapt moet worden in de 2de helft. Dus mijn verwachting dat de 2de helft spectaculair zou gaan worden, werd bewaarheid. Echter warm van het spel van NFC werd ik niet.

NFC wilde wel, maar kon eigenlijk niet ondanks het optische overwicht in balbezit. Overigens was dit de bedoelde speelwijze van de trainer, maar zo ver achteruit zou niet de bedoeling zijn geweest, denk ik. Slechts 2 kansen kreeg NFC op de gelijkmaker. Echter zoals vermeld stond Roel Hoek vandaag niet toe dat er gescoord zou gaan worden.

TABA werd zoals gezegd achteruit gespeeld en konden er op los counteren. De organisatie bij NFC was ver te zoeken en de ploeg viel steeds meer uiteen in 2 linies. Uit een van de snel uitgevoerde counters wist Jari Julien de 2-0 op het virtuele scorebord te brengen.

Wat ik daarna zag van de TABA spelers was hartverwarmend, wat een strijd wilde de geel/zwarte leveren vandaag en als ze wat beter om hadden gegaan met de mogelijkheden had de uitslag hoger kunnen uitvallen.

Na 94 minuten maakte de goed leidende scheidsrechter een einde aan de wedstrijd met een eindstand van 2-0. Opluchting, vreugde en trots op de ploeg maakte zich van mij meester. Als deze lijn na de winterstop door kan worden getrokken, kunnen we nog veel plezier beleven aan de geel/zwarte brigade!

Dat TABA vandaag goede zaken heeft gedaan kon ik zien aan de stand (6de plek) en aan de stand in de 2de periode, gedeelde koploper met Fortius (3-7). De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 26 januari tegen… Fortius. Wederom een leuk affiche.

Overigens vond ik het ook fijn om pechvogel Niels Visbeen weer langs de lijn te zien.

Rest mij nog iedere TABA(nees) fijne feestdagen en een fantastisch 2020 toe te wensen!

Jullie vaste supporter

137