26nov2019
 

Goedemiddag en welkom op sportpark Drieburg bij de wedstrijd tussen AFC Taba en ASV Arsenal. Taba is na een goede seizoensstart de laatste wedstrijden wat ingezakt, terwijl Arsenal met 5 overwinningen, 2 gelijke spelen en 1 verliespartij een uitstekende start van de competitie heeft. Taba begint de wedstrijd met het meeste balbezit, mede omdat Arsenal zich terugtrekt rond de middenlijn. Taba gaat echter slordig met het balbezit om en verliest de bal vaak onnodig. Het eerste gevaar komt dan toch ook van Arsenal, dat een vrije trap krijgt op een meter of 20 van de goal, maar deze poging wordt goed gered door Roel Hoek.

Na deze kans moeten we lang wachten op een tweede grote kans, en die komt er nadat Tobias Julien op de middenlijn de bal verspeeld en Arsenal in een rechte lijn door kan naar Roel Hoek, en deze kans wordt netjes afgemaakt. 0-1

Na de 0-1 neemt Taba het initiatief weer in handen, wat leidt tot wat kleine mogelijkheden, met onder andere een rollertje van Emiel Smeets. Steven Olie neemt de bal nog twee keer ongelukkig aan, waardoor een vrije doortocht richting de keeper van Arsenal onmogelijk is. Arsenal eindigt de eerste helft met een sterkere fase, waarin het het meeste balbezit heeft maar geen enorme kansen weet af te dwingen. Zo gaan we rusten op sportpark Drieburg met een 0-1 ruststand.

Taba komt sterk uit de kleedkamer en begint de tweede helft dan ook met een aantal kansen. De grootste kans wordt gemist door Jari Julien, wiens schot de lat op zijn weg vindt. Taba blijft na deze kans aanvallend voetballen, resulterend in een corner. De corner wordt ingekopt door Steven Olie, maar zonder enige kracht. Job Zaal is echter attent, en de aanvoerder maakt de 1-1.

Arsenal komt er na de 1-1 nog een aantal keer gevaarlijk uit, wat leidt tot een vermeende penalty-situatie na vasthouden van Maarten Duijn. De scheidsrechter wil er echter niks van weten, en laat doorspelen. Een volgende kans voor Arsenal ontstaat na een aanval via de rechterkant, en een lage voorzet voor het goal langs. De linksbuiten schiet de bal echter vanaf een meter of 12 van de goal richting het clubhuis van Wartburgia.

Taba valt nog een aantal keer gevaarlijk aan na deze sterkere fase van Arsenal, en Steven Olie wordt hierbij gevloerd net buiten de 16-meter. Job Zaal gaat achter de bal staan en schiet de bal genadeloos in de linkeronderhoek om zijn tweede van de zondagmiddag te maken en Taba op een 2-1 voorsprong te zetten.

Na de 2-1 worden er geen enorme kansen meer gecreëerd, en houdt Taba 3 punten op sportpark Drieburg.

139