13nov2019
 

Niet al te lang geleden ontving de ooit superproductieve Zaterdag-1-vedette Ferry uit op de foto niet meer zichtbare handen van aartsconcurrent Zoet de jaarlijkse Gouden Veteranenschoen. Kwam Ferry twee seizoenen geleden slechts twee doelpunten tekort om wereldrivaal Zoet van de titel Topscorer 2017/18 af te houden, in het afgelopen seizoen bleek Ferry in staat om de Zes van Zoet met Zeven dubbel en dwars te overtreffen. Met dit monstertotaal van bij elkaar opgeteld 13 doelpunten werd Ferry daarom meer dan terecht uitgeroepen tot Topscorer 2018/19 van TABA 45+2 (inmiddels als vanzelf door de KNVB gepromoveerd tot TABA 45+1). Namens het opnieuw 4-koppige, nu voor een kwart meer lieftallige bestuur van TABA van harteN gefeliciteerd, Ferry. En dit seizoen natuurlijk in de van jou bekende gazellengalop van weleer volop doorstruinen naar de éénentwintig (6+7+8).

Welingelichte boze bronnen beweren overigens dat tijdens de traditionele teamvakantie in Spanje van de 45+2 (nu: 45+1) Ferry dit keer verdacht vaak in het gezelschap van dorpsgenoot R.K. (van katholieken moet je het immers maar hebben, wordt daar op de koop toe zeer stilletjes onfris bijgefluisterd) te pas en te onpas is waargenomen. En Ferry zelfs op één van de ook voor Spanje wel héél frisse avonden buiten, vanaf het terras in de schier oneindige olijfgaard in het pikkedonker helemaal binnen in de eveneens fors bemeten herenboerderij van gastheer Alex de uit Nederland moeizaam meegetorste schots-en-scheef geruite pantoffels uit de handbagage van zijn Diemense dorpsgenoot is gaan halen. Dezelfde bronnen hebben evenwel alleen van horen zeggen dat op-een-paar-honderd-meter-na-buurman R.K. in het daaropvolgende urenlang durende exclusief voor intimi toegankelijke teamdispuut van begin juni met klem en met van hem ongekende verve het geclaimde aantal van 13 doelpunten heeft bevestigd en de bewering dat het er hooguit maar elf waren onder dreiging van juridisch geweld van allerlei allooi als smadelijke laster/lasterlijke smaad gedecideerd afdeed, waarvoor het bij café Goran broederlijk bijeengekomen dispuut uiteindelijk unaniem is gezwicht.

Ferry, trek je van deze clubroddels niets aan. Zorg ervoor dat je gauw weer beter wordt.

We missen je!

Jeha

175