03okt2019
 

wrang, wel mooie pot voor toeschouwers

Zondag 29 september speelt TABA zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen ’19-’20 en meteen een moeilijke wedstrijd tegen Atletico Club Amsterdam. Wat van te voren werd aangekondigd als de eerste herfststorm van 2019 bleek uiteindelijk niet meer dan regen, heel veel regen. Vandaar dat de trouwe supporters een veilig plekje onder de parasols hadden ingenomen, die voor de verandering naast het veld zijn gepositioneerd.

De openingsfase van de wedstrijd is slordig, van beide ploegen. Atletico weet als eerste wat speldenprikjes uit te delen, maar verder dan wat afstandsschoten, die hoog over vliegen, komt het niet. Echter in de 7e minuut, na slordig balverlies van TABA op eigen helft, weet Atletico er wel doorheen te komen en met succes. Met één pass zetten ze een man vrij voor keeper Roel Hoek, die helaas het prima geplaatste schot van Atletico niet meer kan keren, 0-1.

TABA laat zich niet uit het veld slaan en is de 13e minuut dicht bij de gelijkmaker. Na een goede actie van Marcus Staphorst met een lage voorzet vanaf links kan de inglijdende Emiel Smeets het helaas niet omzetten naar de gelijkmaker. Ook de daarop volgende scrimmage op de doellijn leidt niet tot een doelpunt. Vervolgens krijgt TABA meer en meer grip op de wedstrijd en komt Atletico nauwelijks tot mogelijkheden. Dan, in de 22e minuut, een vrije trap voor TABA op een gevaarlijke plek. Net iets buiten de 16-meter aan de rechterkant, staat Job Zaal klaar om deze vrije trap te nemen. Normaal gesproken een plek voor een linkspoot, maar Job laat zien dat dat nergens voor nodig is, met feilloze precisie schiet hij hem prachtig in de linker kruising, 1-1. TABA houdt de rest van de eerste helft grip op de wedstrijd en wordt nog één keer gevaarlijk na een mooi steekpass van Pim Duchhart op Marcus Staphorst, maar helaas kan deze kans niet worden benut.

Jari Julien is tijdens de rust achter gebleven in de kleedkamer en wordt vervangen door Steven Olie, die terug komt van een blessure. Wederom begint deze helft slordig en in de eerste 10 minuten van de tweede helft gebeurt er weinig. Daarna, in de 58e minuut, is het Atletico met de eerste kans, maar Roel Hoek weet de inzet knap te keren.

Atletico zet TABA meer onder druk en TABA komt lastig aan voetballen toe. Het duurt dan ook niet lang tot de volgende kans van Atletico. In de 65e minuut komt Atletico er goed doorheen, gelukkig is de aanvaller niet scherp en laat hij de bal te ver van z’n voet stuiteren waardoor de verdediging kan ingrijpen.

In de 73e minuut is het eindelijk TABA weer die gevaarlijk wordt, na een mooie counter over rechts, zet Tijmen de Vreeze goed voor op Marcus Staphorst, die de bal helaas net naast de paal kopt. Niet veel later in de 81e minuut is het wel raak! Na een prachtige crosspass van Dion van Vark op Steven Olie, die de bal goed meeneemt, wordt het eerste schot nog gepakt. Gelukkig voor TABA komt de bal weer precies in z’n voeten terug en houdt hij prima het overzicht en geeft de bal aan Marcus Staphorst, die hem prima binnen schiet, 2-1 met nog 10 minuten te spelen.

Dan wordt de sfeer op het veld grimmiger, schandalige tackles op Mees Eringa (ingevallen voor Emiel Smeets) en Marcus Staphorst worden door de scheids niet bestraft met een kaart, waar een rode misschien wel op zijn plaats was geweest. Even later in de 83e minuut is het Pim Duchhart die een overtreding maakt, waarna de stoppen doorslaan bij de speler van Atletico die op een schandalige manier natrapt op de onderrug Pim Duchhart. Opnieuw vindt de scheids het geen rode kaart maar een gele voor beide spelers, tot onbegrip van velen. Voor TABA nu zaak om het koppie erbij te houden en de wedstrijd uit te spelen.

Maar dan, diep in de blessure tijd, wat doet denken aan een ander Amsterdams drama, gaat het toch nog mis voor TABA, tijdens de laatste aanval van Atletico speelt de aanvaller de ingevallen Niels Visbeen knap voorbij en schiet de bal precies in de korte hoek, 2-2.

Verslagen en boos keert TABA naar de kleedkamer. Jammer dat de 3 punten niet worden binnen gehaald, maar om het van de positieve kant te blijven bekijken, TABA blijft nog steeds ongeslagen. Volgende week tegen Germaan/De Eland de kans om de eerste winst van dit seizoen binnen te halen.

Tot zondag!

Opstelling:

Roel, Tobias, Ben (Niels), Dion, Pim
Jari (Steven), Mees S, Job
Tijmen, Emiel (Mees E), Marcus

Staf:

René van Vark, René Diepgrond, John de Jong

187
 Geen categorie