22jan2019
 

Met de kerstvakantie en nieuwjaarsreceptie kersvers achter de rug staat ons een mooie en sportieve tweede seizoenshelft te wachten. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd door de Zaterdag 2 (herfstkampioen!) en Zaterdag 3 (bijna herfstkampioen) gestreden om de eeuwige roem, die vooralsnog beslecht werd door een enigszins onverwacht ruime overwinning van de Zaterdag 3 met 8-3. Een revanche zal zeker niet uitblijven en beide teams zijn nog volop in de race om het kampioenschap in de reserve 4e klasse.Ook de Zondag 1 speelde een meer dan degelijke wedstrijd tegen de koploper van de 5e klasse, Nieuw-Sloten, waartegen veel kansen werden gecreëerd – en iets minder gescoord – en een mooie overwinning met maar liefst 5-1 werd behaald. De Zondag 1 is duidelijk bezig om zich uit de onderste regionen te worstelen en een stevige middenmoter te worden. De komende maanden zullen de resultaten zeker afgedwongen gaan worden!

Tijdens de ALV van 12 november jongstleden, werden wij als nieuw bestuur gekozen. We hebben er zin in als team en horen ook graag van de (ouders van) leden wat er beter kan of anders moet. Per mail zijn we benaderbaar via en via de contactgegevens.

In het voorjaar willen we een extra ALV uitschrijven om de huidige statuten uit het stoffige jasje van de jaren zeventig te vervangen.

Nieuw is ook het beleid voor een sociaal veilige sportomgeving. Dit is terug te vinden op de pagina omgangsregels. Onderdeel van dit beleid is de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) die alle trainers en coaches dienen aan te leveren. De aanvragen lopen inmiddels.

Een club als Taba kan niet leven zonder enthousiaste vrijwilligers. Gelukkig hebben we aardig wat enthousiastelingen, maar het team kan zeker uitgebreid. Zo zijn we op zoek naar trainers die het leuk vinden om de jeugd training te geven op maandagen en woensdagen én is er een vacature voor een coördinator van de kantine op woensdagmiddag tussen 14:00 en 18:00 uur. Heb je interesse of wil je meer weten? Schrijf ons een mail.

In een volgend bericht verwachten we meer te kunnen vertellen over kunstgras en de samenwerking met de gemeente Amsterdam.

Het bestuur, Jozef, Domien, Eva, Hein en Foeke

145