27apr2018
 
UNICEF en Taba al sinds seizoen 2016/2017 aan elkaar verbonden

Meer dan de helft van de 750 voetballende Tabaleden is jeugdlid. Het mag duidelijk zijn dat veel jonge spelers dus graag een balletje trappen bij Taba. Ze voetballen hier in een veilige omgeving, waar iedereen gelijk is, gelijke kansen heeft en gelijk wordt behandeld. En als iemand vindt dat hij niet zo wordt behandeld, dan mag hij daar wat van zeggen.

Dat recht op kind-zijn, en dat niet te hoeven bevechten, is een voorrecht dat erg veel kinderen in de wereld niet hebben. UNICEF komt op voor de rechten van alle kinderen bij wie hun kinderrechten onder druk staan. UNICEF strijdt hard voor vaak eenvoudige dingen, die bij ons zo gewoon zijn. Vooral vanuit onze jeugdclub willen wij UNICEF hierbij graag ondersteunen. We kunnen de wereld niet veranderen, maar wel een beetje de goeie richting op duwen.

Hoe Taba UNICEF steunt

We steunen UNICEF met geld. Niet omdat dat de makkelijkste manier is, maar UNICEF heeft bewezen daar zinvollere dingen mee te doen dan wij kunnen bedenken. Dit geld komt niet van de contributie die leden aan de club betalen, want dat is nodig om onze vereniging draaiende te houden, en om te voetballen. Het zijn extra acties die donatiegeld opleveren.

Trots kunnen we melden dat we in het eerste seizoen meer dan € 2.500 hebben kunnen doneren! Veel leden deden en doen mee aan de vriendenloterij, goed voor € 900. Het oliebollentoernooi bracht € 300 op. Ruim € 500 kwam binnen door verschillende UNICEF-acties bij de opening van ons nieuwe kunstgrasveld. De gemeente gaf ons € 250, en de UNICEF donatiezuil op de bar leverde ook nagenoeg datzelfde bedrag op.

Daarnaast ontstonden geweldige teamacties op de helpmee-pagina’s van UNICEF. De JO11-6 doneerde per gescoord doelpunt een euro, de JO9-4 verkocht zelfgemaakte kalenders en de twee jongste veteranenteams deden ook een flinke duit in het zakje.

Welke acties liggen in het verschiet?

Vanaf nu komt op elk verkocht jeugd-shirt het UNICEF-logo, zoals Casper trots laat zien. De donatiezuil blijft met kleingeld gevuld, de teller staat inmiddels weer op € 75. En de meest recente actie ‘Taba Files’ levert nu al € 50 op.

Rondom het Grasmat Open (schaaktoernooi 22 en 23 juni), het Taba-jeugdtoernooi (2 en 3 juni), Ossie Fawaka Toernooi (21 mei), het Taba-jeugdkamp (8 en 9 juni), Taba-oliebollentoernooi (begin januari) zullen weer leuke acties komen. Heb jij leuke sponsor ideeën? Geef ze door aan de club. Of start je eigen actie op de helpmee-pagina’s van UNICEF.

Doe mee, steun UNICEF, steun het recht op kind-zijn voor elk kind.

Dank!

Walther, UNICEF
Khilma, sponsorcommissie
Remco, bestuur TABA

271