01apr2018
 

Na maandenlange onderhandelingen is de kogel eindelijk door de spreekwoordelijke kerker. Het bestuur van AFC TABA is in het diepste geheim unaniem akkoord gegaan met de overname van TABA door Talpa Holding van John de Mol. Met ingang van het seizoen 2019/20 gaat onze club definitief AFC TALPA heten. Dankzij deze simpele lettervervanging is Taba bovendien met één klapsigaar af van het 85-jaar oude, inmiddels alom verguisde tabaksimago.

Met de overname van Taba door Talpa is aan riante uitkoopsommen en investeringen een bedrag gemoeid van ettelijke miljoenen. Naast de bouw van een supermoderne kantine (uiteraard inclusief de nu broodnodige skyboxen en de lang begeerde super-de-luxe bestuursbar/vergaderlounge) wordt op het terrein van het toekomstige AFC TALPA ook plek ingeruimd voor de bouw van een televisiestudio van waaruit op maandag- en vrijdagavond de uitzendingen van Voetbal Inside verzorgd gaan worden.

Met name de voor hem gunstige ligging van ons sportcomplex aan het oostelijke deel van ringweg A10 alsmede de extreem lage parkeertarieven gaf bij de heer Derksen de doorslag voor het doen van zijn hartstochtelijke aanbeveling.

Als nieuwe trainer en hoofd jeugdopleiding van AFC TALPA is door John de Mol de naam van Aad de Mossel geopperd. Het nog zittende bestuur heeft hem er wel direct met nadruk op gewezen dat de nog altijd onverbeterlijk onverbeterde residentiële tongval van deze ooit zo vermaarde oefenmeester alhier niet alleen figuurlijk opnieuw in het verkeerde keelgat kan gaan schieten.

In nauw overleg en wederzijdse samenspraak met Unicef heeft het nog altijd zittende bestuur op de valreep nog weten te bedingen, dat het geel van de Tabashirt tot in lengte van jaren behouden blijft, maar dat het zwart van broek en kousen op termijn geleidelijk aan vervangen gaat worden door het wat lichtvoetiger ogende hemelsblauw van Unicef/Talpa.

Voor verdere berichtgeving hierover wordt verwezen naar de komende talrijke berichten in de diverse nieuws- en sociale media.

856