13feb2018
 

‘Jeugdelftal’ van TABA speelt Landsmeerders volledig van de mat

Rik Bakker

Landsmeer – 11 februari 2018

Ondanks een bliksemstart verspeelde IVV een vroege voorsprong en verloor het met 2-4 van laagvlieger TABA. Binnen een minuut was het al raak. Dave Hertog verschalkte Wessel Diepgrond een dertigtal seconden na de aftrap met een leep balletje, waarna het even een zorgeloze wedstrijd leek te worden voor de thuisploeg.

Niets bleek echter minder waar. Vrijwel direct na de snelle voorsprong daalde het niveau van de Landsmeerse formatie drastisch. Of misschien was het niveau van IVV wel nooit acceptabel, aangezien de treffer viel in een fase waarin de spelers hun veters net hadden gestrikt.

Het voordeel op het scorebord bleef toch nog even van kracht, maar op het veld werd al snel duidelijk dat TABA, ondanks de lage klassering, een maatje te groot was voor IVV. De jeugdige bezoekers troefden de thuisploeg werkelijk op alle fronten af. Na een klein kwartier werd de inzet van TABA dan ook beloond met een treffer van Jari Julien, die het eindstation was van een lange aanval over de linkerkant.


IVV’er Dave Hertog omspeelt TABA-keeper Wessel Diepgrond en is op weg naar de 2-1.

© FOTOSTUDIO BEEMSTER/WIM EGAS

Sceptisch

IVV leek de bezoekers geen strobreed in de weg te liggen en stond toe dat de gasten het spel bleven maken. De tien toeschouwers op de Cor Dobber-tribune konden hun ogen bijna niet geloven. “Heeft IVV het nu moeilijk met het jeugdelftal van TABA?”,zei een sceptische fan. De beste man maakte wellicht een grap, maar had zeker geen ongelijk. Het leeuwendeel van de toeschouwers verkoos de warmte van de kantine boven de ijzig koude omstandigheden buiten.

Daar hadden ze overigens gelijk in, er viel op het veld dusdanig weinig te aanschouwen om daarvoor de kou te trotseren. De bezoekers bleven elkaar makkelijk vinden, waar IVV alleen maar achter de bal bleef aanlopen. Toch lette de verdediging van TABA eventjes niet op, waardoor Dave Hertog de bal kon oppikken en alleen op doelman Diepgrond afliep. Met zo’n uitgelezen kans wist Hertog wel raad. Hij schoof de bal kalmpjes onder de keeper door: 2-1. Erg lang kon er niet worden genoten van deze voorsprong. Nadat Brian Molenaar zo’n tien minuten later een knullige overtreding beging op Jari Julien, werd de bal op de stip gelegd. Job Zaal schoot beheerst binnen.

Na de thee moest het roer worden omgegooid, wilde IVV zichzelf nog redden. Daarin slaagden de Landsmeerders echter niet. Zaal benutte zijn tweede strafschop na hands van Jerry Buddingh en Julien nam de 2-4 voor zijn rekening.

“Het liep duidelijk niet”, aldus Charles Loots. “Als het niet loopt, kun je als ploeg proberen aan te klampen door een keiharde werklust op het veld. Hierin kwamen we gewoon veel tekort, ook in de tweede helft. TABA heeft dikverdiend gewonnen, dat geef ik eerlijk toe. De gaten waren aan onze kant te groot. We bewogen als ploeg niet efficiënt en werden daarvoor ook afgestraft.”


IVV Zuidema; Molenaar (62′ Buddingh), Kant (74′ Dijkhuizen), Abercrombie, Ket; Brinkman, Grit, Kreft; Tuininga, Hertog, Wilders (62′ Bell). TABA Diepgrond; Zaal, Duijn, Van den Berg, Van Dijk; Smeets, Julien (80′ Rudge), Snijder; Eringa (45′ Veeger), Ten Brink, Olie (72′ Christenhuis).

IVV – TABA 2-4

1′ Hertog 1-0, 13′ Julien 1-1, 21′ Hertog 2-1, 34′ Zaal (pen.) 2-2, 63′ Zaal (pen.) 2-3, 79′ Julien 2-4. Scheidsrechter: Van Beek. Toeschouwers: 25.

447