05nov2017
 
We zijn onze aanvoerder kwijt

Woensdagavond 1 november is Bregt Remijn overleden. Hij is gestorven aan de gevolgen van longkanker. Drie weken geleden vierde hij nog zijn 60e verjaardag.

Bregt was jarenlang de rots in de branding van de Taba zondagveteranen. Als linksachter was hij fysiek onverslaanbaar. Bregt wist hoe te verdedigen. Die kon je beter niet tegenkomen. Daarnaast had hij een bijzonder hard schot, maar veel belangrijker voor ons was zijn mentaliteit. Op Bregt kon je bouwen. Hij ging voorop in de strijd en was een waardig aanvoerder.

Eens speelden wij tegen Bloemendaal. Toen we in de rust bij de kleedkamer kwamen, troffen wij daarbuiten een berg voetballenspullen aan. Het eerste van Bloemendaal bleek de kleedkamer ingenomen te hebben. De verontwaardiging was groot. Bregt vertelde rustig aan de tegenstander wat er gebeurd was en meldde zich na de wedstrijd in de bestuurskamer. Zo ga je niet met gasten om. Dit resulteerde in een lange 3e helft met veel gratis bier en frituur, samen met de tegenstander en aangeboden door Bloemendaal.

Bregt was jarenlang trainer/coach bij de jeugd. Via zijn zonen Niek (lichting ’92) en Tom (‘94) rolde hij de club binnen. Bij hem wist je waar je aan toe was. Hij was de Verbeek van Taba. Mijn zoon Auke keepte in het team van Tom, B1 eerste klasse. Terwijl de rest rondjes liep bij aanvang van de training, werd hij alvast opgewarmd door Bregt, die vanuit de middencirkel kanonskogels op hem afvuurde. De ballen extra hard opgepompt. “Dan valt het in de wedstrijd alleen maar mee” was zijn motief. En Auke weet nu precies hoe hij de muur moet neerzetten bij een vrije trap.

Bregt had een haat-liefde verhouding met Taba. Hij hield zich verre van alle, in zijn ogen overbodige, discussies binnen de club. Daarentegen was hij jarenlang voorzitter van de technische commissie. Maar de 10 gouden regels van Taba… daar moest je bij hem niet mee aankomen. De besten hoorden in het veld te staan. Hij gruwde van gezeur over vriendjes bij elkaar. Als je echt beter wilde worden, moest je vooral niet bij Taba blijven. Toen Niek naar Abcoude vertrok, was hij tevreden. Maar ondertussen was het wel zijn club. De club waar hij vele vrienden had, met wie hij vaten bier leegdronk.

Die Bregt is niet meer. Na Raymond, Dirck en Jos raken de TABA ZoVets alleen dit jaar al de vierde oudgediende kwijt.

En bovendien hun aanvoerder

Klik hier voor een kleurrijke collage foto’s uit het Taba-verleden van Bregt


856