22okt2017
 

Harry, tot z’n laatste snik een Taba-man, op 90-jarige leeftijd vlak voor de eeuwwisseling overleden. Terwijl ie toch ooit begon bij KBV, de Kappers Bedienden Vereniging. Naar Taba omdat “kappers niet kunnen voetballen” (lees Parool-artikel aan muur Taba-kantine). Harry overleefde veel: van een half uur zonder zuurstof als kleine jongen onder een dekschuit, een botsing met auto die op jonge leeftijd bijna zijn been kostte (Harry heeft zijn hele leven met zilveren plaat op scheenbeen gevoetbald), een lange ijzeren boor die in de bouw zijn hoofd perforeerde (en na een dag lange operatie verwijderd werd) tot een hilarische schuiver van een Portugees talud (waarna Harry doodgemoedereerd met aanhangertje doortufte).

Bij Taba kun je op de historische borden Harry als keeper in het kampioensteam 1940 zien, evenals op de cover van hét Amsterdamse voetbalblad “Sport in en om Amsterdam”. Maar z’n dochter Hettie heeft ‘t echte goud in handen: foto’s van Harry zelfs voor zijn Taba-tijd. Binnenkort leuke herinneringen van Ko Floor aan Taba. Ko, in de jaren ’60 bij Taba een begenadigd voetballer die het stapje naar ‘t betaalde voetbal aan het zetten was, kent Harry als zijn teamleider. Mooie herinneringen.

Harry (de puik geknipte donkerharige jonggezel in dan nog smetteloos wit overhemd) zo’n tachtig jaar geleden als keeper bij vv Kampioen Bij Volharding – in 1930 opgericht als Kappers Bedienden Voetbalvereeniging

Ergée

478