06jun2016
 

Voetbalster Tessel Middag gaat op avontuur in Engeland. De 23-jarige oud-jeugdspeelster van Taba en international van Oranje verruilt na vier seizoenen Ajax voor Manchester City.

Middag kon twee jaar geleden al naar de Engelse topclub, maar wilde toen eerst haar studie geschiedenis afmaken. Met een diploma op zak maakt de middenveldster alsnog de overstap naar Engeland.

“Nu kwamen ze weer bij me en is de tijd rijp om de stap te maken. De Engelse competitie wordt steeds beter, er komen steeds meer buitenlandse speelsters in te spelen en er wordt steeds meer geld in gepompt, waardoor ik denk dat de Engelse competitie binnenkort tot de sterkste van de wereld behoort. Ik heb vijf jaar in de top van de Nederlandse competitie gespeeld. Manchester City heeft grote ambities. Zelf ben ik ook heel ambitieus en ook toe aan een nieuwe uitdaging. Dit is het juiste moment om te gaan.”

Middag begon haar voetbalcarrière bij Taba en speelde daarna bij Swift, voordat ze in 2011 naar Den Haag vertrok. Na een succesvol seizoen in Den Haag, waar ze met ADO de dubbel pakte, maakte ze in de zomer van 2012 de overstap naar Ajax. Nu vindt de 23-jarige middenveldster het tijd voor een buitenlands avontuur. “City staat momenteel op de eerste plaats in de competitie en de competitie is sterker dan die van Nederland.” De middenveldster deed vorig jaar met Oranje mee aan het WK in Canada.

Middag, die vorige week nog werd verkozen tot Speelster van het jaar, won in 2014 met Ajax de beker, maar slaagde er in vier seizoenen niet in om landskampioen te worden. Toch kijkt de 26-voudig international terug op een mooie periode in Amsterdam. “Het was een leerzame periode waar ik vooraf qua prijzen meer van had gehoopt. Ik heb vier jaar in Amsterdam gespeeld en was daar naar toegekomen om kampioen te worden. Dit jaar zaten we er het dichtst bij. Op doelsaldo grepen we mis en we verloren ook nog eens de bekerfinale, waardoor ik in Amsterdam slechts één beker heb gewonnen. Maar ik heb me bij Ajax wel goed ontwikkeld en daar ben ik de club dankbaar voor.”

Middag komt in Engeland heel wat andere vaderlandse internationals tegen. Mandy van den Berg, Daniëlle van de Donk, Dominique Janssen, Sari van Veenendaal en Shanice van de Sanden zijn allemaal al de Noordzee overgestoken.

Kijk ook eens op de site van Manchester City.

776