06jun2016
 

Met een opkomst van maar liefst drie veteranen 35+ teams was het voor onze ex-gedeelde-voorzitter Arth bij vertraging van de andere ex-gedeelde-voorzitter Ant een uitdaging om op een wedstrijdschema van 100 minuten per team uit te komen voor het roemruchte Ossi Fawaka toernooi, editie 2016. Dit jaar geen veteranen 45+ (een schijntoernooi in Brooklyn en vereiste arbeid in Spanje) noch een afvaardiging van de zondag en zaterdag senioren (helaas, helaas, er schijnen klachten gekomen te zijn vorig jaar over de jeugdigheid van de senioren… volgend jaar gewoon weer meedoen jongens!). Gelukkig wel met het trouwe gastteam GeuzenMiddenmeer (zonder Frankie L.) en de energieke AFC TABA Vet 35+1+2 teams op volle sterkte. Dat wil zeggen de Vet35+1 hadden twee zuperznelle dispensatiespelers uit de A-jeugd en de Vet35+2 hadden superveteraan Tonnie van de zaterdag 1 selectie weten los te weken.

In de eerste twee wedstrijden (V35+1-GM; V35+2-GM) werd nog aftastend gevoetbald wat tot twee keer toe tot een 0-0 stand leidde. De kraker Vet35+1 tegen Vet35+2 werd door een vermeend buitenspeldoelpunt (de keeper was de bal al voorbij en werd de bal nu wel of niet teruggespeeld… er werd in ieder geval niet gevlagd voor buitenspel en ook niet gefloten…) overtuigend winnend afgesloten door de Vet35+2 (0-1). Waarna in de volgende wedstrijd ook de Vet35+1 moest buigen voor GM met 1-0. Door het slimme Vet35+2 werd GM (met versterking van twee de twee A-jeugd spelers) vervolgens met 1-0 afgetroefd met dank ook aan gelegenheidskeeper Jeroen van de Vet35+1 die beide wedstrijden tegen GM de nul hield (voor de Vet35+2 dan)!

Voor de rekenaars onder ons (ons wiskundig genie was helaas wiskunde examens aan het nakijken) was met deze uitslag de winnaar al voor de laatste wedstrijd bekend (hoewel bij het team Vet35+1 nog wel de vraag werd gesteld hoeveel wedstrijden ze nog moesten winnen om kampioen te worden…). Die laatste wedstrijd was wederom de herhaling van de kraker Vet35+2 tegen Vet35+1, waarbij dit keer niet gelegenheidskeeper Hansie van GM op doel stond maar onze eigen bloedsnelle Martin. De nul werd dus ook niet gehouden mede dankzij een elegant eigen doelpunt maar dat was nadat de Vet35+2 er al twee (jawel!) had gemaakt. De Vet35+2 liep vervolgens eenvoudig uit naar 3-1 en liet de Vet35+1 nog terugkomen tot 3-2, waarmee het ook meteen klaar was, met het kratje bier en de eeuwige roem (1 jaar geldig) in de pocket! En uiteraard bleef het nog lang onrustig bij Taba (met uitzondering van de Vet35+1 die uit voorzorg een etentje hadden gepland).

Op naar de volgende editie!

Booy

253