03jul2015
 

Taba-coryfeeën Robbi Jansen en Anton Noorman (2e en 4e van links)
in LED-zonnetje gezet.


De kennissessie voor buitensportverenigingen ‘Haal meer energie uit uw vereniging’ was een groot succes! Vorige week dinsdag verzamelden zich ca. 100 man uit de Amsterdamse sportwereld in de Amsterdam ArenA. Zij woonden een avond bij vol informatie over energiebesparing en andere duurzame maatregelen in en rondom het clubhuis.

Het was een gevarieerd programma. De avond startte met de aftrap van wethouder duurzaamheid Abdeluheb Choho en wethouder sport Eric van der Burg op het veld van de ArenA.

Tom Egbers, de verslaggever van Studio Sport, praatte als voorzitter de avond aan elkaar. Op de middenstip vertoonde NK freestyle voetballer Maarten van Luit, zijn kunsten met een bal die energie opwekt door beweging. De bal, Soccket genaamd, was de prijs voor de winnaar van De Wave, een quiz over duurzaamheid.

Clubs die gebruik hebben gemaakt van de duurzaamheidsscan en al daadwerkelijk maatregelen hebben genomen, werden op het veld in het zonnetje gezet. Ze ontvingen een poster en sticker om in het clubhuis aan de leden te laten zien dat ze werk maken van duurzaamheid.

Tijdens de wissel konden de aanwezigen hun kennis verder vergroten op de Informatiemarkt, waar in allerlei stands duurzame tips, technieken en financieringsmogelijkheden gepresenteerd werden.

Aansluitend vond het informatieve gedeelte plaats waar onder andere facilitair directeur van de Amsterdam ArenA, Henk van Raan vertelde over het verduurzamen van dit grote stadion. Er waren verscheidene korte pitches van de standhouders van de informatiemarkt die goede voorbeelden onder het voetlicht brachten of concrete aanbiedingen hadden voor verenigingen. Klimaatroute presenteerde de werking van de duurzaamheidsscan.

En Sportief Opgewekt liet zien hoe zij clubs na de scan verder kunnen helpen met het realiseren van de grotere duurzaamheidsmaatregelen zoals zonnepanelen of LED verlichting.

Als nabeschouwing maakte iedereen nog een rondje over de informatiemarkt waar veel standhouders concreet advies of hulpmiddelen boden. (Kijk voor een overzicht van alle standhouders in het laatste artikel van de nieuwsbrief) Poster en sticker voor alle gescande clubs

Voor alle verenigingen die al een scan hebben laten uitvoeren ligt er een poster en sticker klaar. Met deze uitingen kunt u aan uw leden laten zien dat de vereniging aan de slag is met duurzaamheid.

De adviseur van de Klimaatroute zal de poster of sticker meenemen naar het adviesgesprek. Mocht u het gesprek al gehad hebben dan ontvangt u deze per post.

Nieuwsbrief Sport en duurzaamheid, juli 2015

266