26mei2015
 

Na het seizoenskampioenschap schreef de Zaterdag 2 afgelopen maandag ook het Ossie Fa Wakatoernooi op zijn naam. Met een foutloze reeks van vijf overwinningen op rij lieten zij de concurrentie ver achter zich. Bekers hebben we niet bij Ossie Fa Waka, wel een krat bier!

De Tabajeugd heeft haar eigen toernooi (dit jaar op 6 en 7 juni), de senioren en veteranen hebben Ossie Fa Waka. Alle Tabateams kunnen meedoen, alsmede onze vrienden van GeuzenMM Vets, een overblijfsel uit vervlogen tijden. Dit jaar hadden we zes teams: de zaterdag 2, een delegatie van de zondag 1, 2 en 3, de zaterdag vets 1 en 2, een delegatie van de zaterdag vets 3 en 5, en de Geuzen. Wil en Jozef floten de wedstrijden. Jelte runde de Tabar. Mildred en haar dochters verzorgden een puike Surinaamse maaltijd. Het weer was top, de sfeer ook.

Het Ossie Fa Waka is vernoemd naar een van oprichters van Taba 5, voorheen 4, voorheen 3 en tegenwoordig al weer een heel tijdje Vets 1. Oscar – Ossie voor vrienden – overleed in 1995, nog geen dertig jaar oud, na een noodlottig ongeval. Ieder jaar brengen we hem een groet: fa waka (hoe gaat het, in sranan tongo, de taal van Suriname, het land waar Ossie zo dol op was).

215