02feb2015
 

Na meer dan tien jaar besturen stoppen Anton en Arthur als duovoorzitters van Taba. Penning-vrouwe Anke en secretaris Jozef blijven op hun post, zodat de nieuwe voorzitter niets hoeft te missen van de bestaande kennis en ervaring. Bovendien wacht hem/haar een fraaie erfenis.

Taba groeide in de afgelopen jaren van 250 naar ruim 600 leden. Door een jarenlange constante opbouw van de jeugdafdeling zijn we nu in staat om onze seniorenteams in de toekomst met eigen kweek te vullen, echt fantastisch. Daarnaast staat Taba keurig in de zwarte cijfers, iets wat nog verder kan toenemen als we over drie jaar klaar zijn met het aflossen van onze leningen voor eerder uitgevoerde renovaties (2006-2008). Wel moeten we blijven streven naar meer vrijwillige handen, nodig voor het trainen van de kinderen, het fluiten van wedstrijden, het onderhoud van de gebouwen en het draaien van kantinediensten.

Het overdragen van de voorzittershamer komt op een gunstig moment: het huis is op orde, we hebben een kader van zeer enthousiaste en verantwoordelijke clubmensen, en qua voetbal zitten we in de lift. Voor de nieuwe voorzitter(s) een mooie binnenkomer. Mede daarom is de hoeveelheid vrije tijd die je als bestuurder in de club steekt zeer acceptabel, zo is de ervaring van de scheidende voorzitters.

Op de voorjaarsvergadering van 13 mei leggen Anton en Arthur hun hamers officieel neer. Ze blijven uiteraard tot het einde der tijden stralen in de Veteranen 1, want als de bal niet meer kan rollen, wat heeft leven dan voor zin!?

480