22jan2015
 

Taba 2 zet belangrijke stap richting het kampioenschap

Zaterdag 17 januari 2015

Door de overwinning van afgelopen weekend tegen mede-koploper RAP heeft het tweede zaterdag elftal van Taba een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap. Op het kunstgrasveld van JOS/Watergraafsmeer werd RAP in een spannende wedstrijd met 2-1 verslagen.

Hoewel het seizoen bij de eerste elftallen van Taba dit seizoen allesbehalve vlekkeloos verloopt, gaat het bij de zaterdag twee een stuk beter. Het elftal wist in zijn eerste elf wedstrijden van het seizoen maar liefst tien keer te winnen en speelde alleen in de uitwedstrijd tegen Swift gelijk. Daarnaast wist de ploeg ook al 72 keer het net te vinden en kregen ze pas 14 doelpunten tegen.

Ook Rap, de tegenstander van afgelopen zaterdag, speelde slechts een keer gelijk waardoor de titelrace voor een groot deel in het onderlinge duel beslist ging worden. Taba speelde in het eerste kwartier een uitstekende wedstrijd en kwam via een doelpunt van Victor di Carlo op voorsprong. Vervolgens kwam Taba zwaar onder vuur te liggen en was het een wonder dat de ploeg met een voorsprong de kleedkamers mocht opzoeken. Na rust kwam RAP toch langszij en had Taba geluk dat RAP in de slotfase twee rode kaarten kreeg waardoor Thomas Everaerts in de slotfase alsnog de bevrijdende 2-1 tegen de touwen kon schieten.

Door de zege heeft Taba een gat van drie punten geslagen met achtervolger RAP en goede papieren om aan het einde van het seizoen met de kampioensschaal in de handen te staan.

Verslag: Jurgen Boegborn, Zaterdag 2

Kijk voor meer info over deze zinderende wedstrijd op taba.webklik.nl
en bekijk vooral de uitgebreide video op YouTube.

273