23dec2014
 

De vaste volgers hadden het al aan zien komen, maar in een koud, donker en winderig Purmerend ontnam Taba F8 de concurrentie het laatste restje hoop op herfstsucces. Met een 3-5 zege op de meiden van Purmerend belandde de titel definitief in geel-zwarte handen. Waar het seizoen nog werd geopend met een remise in de altijd beladen Drieburg-derby tegen De Meer, volgde daarna louter overwinningen en kon het kampioenschap simpelweg niet uitblijven.

Geruchten gaan dat het succes vooral gebaseerd is op de “Bob & Wouter-methode”. Het begeleidende duo van F8 zou zelfs al plannen hebben deze specifieke trainingsaanpak ook in München, Madrid en Manchester uit te rollen. De vraag is echter of ze daar met gelijkwaardig spelersmateriaal aan de slag kunnen, want de titel is uiteindelijk toch behaald vanwege de enorme inzet, strijdlust en enthousiasme van de 10 spelers van F8.

Wisam, Sjoerd, Simon, Ruben, Ties, Splinther, Jack, Abel, Jan-Julius en Sjuul, van harte!

Jeroen van Wijngaarden

325