12jun2014
 

Lieve leden van Taba,

Het was een geweldig seizoen. A1 kampioen, E5 kampioen, E8 kampioen, Zaterdag 1 kampioen, Zondag 1 kampioen, Zondag 4 kampioen. En een heerlijk jeugdtoernooi.

Taba leeft en de sfeer is top. Dat houden we zo.

Op de laatste ALV is besloten de contributie en de kantineprijzen voor komend seizoen te verhogen, met ongeveer 15%. Dat vraagt om uitleg. De uitgaven stijgen voortdurend. Omdat de overheid (gemeente) steeds vaker de werkelijke lasten rechtstreeks bij de gebruikers legt. Omdat we ambitieus zijn en dus meer uitgeven aan trainers en voetbalmaterialen. Omdat onze spaarpot leegloopt, terwijl we graag nog wat aan de gebouwen willen opknappen en een financiële buffer willen opbouwen. En natuurlijk omdat we gezond in de lucht willen blijven! Bovendien krijgen we het over drie jaar wat makkelijker, als we klaar zijn met het afbetalen van een lening voor onze eerdere verbouwing. Dus na de komende ronde kunnen we lange tijd zonder verdere verhoging van contributies.

Klik hier voor de lijst met nieuwe contributiebedragen in het seizoen 2014-2015

Taba is in 10 jaar tijd gegroeid van 250 naar ruim 600 leden. Dat heeft gevolgen voor de organisatie, het moet wat strakker. Afgelopen seizoen hebben we te vaak gehengeld naar contributieschulden. Wat ons betreft was dat de laatste keer. Daarom stelden we de volgende regels op:

  • wie zijn/haar contributie voor 2013-2014 nog niet heeft betaald, zal volgend seizoen niet spelen
  • de vordering van de schuld laten we aan een incassobureau, de financiële gevolgen zijn geheel voor rekening van de wanbetaler (reken zomaar op 700 euro extra)

Voor volgend seizoen geldt:

  • in september 2014 ontvangen alle leden een uitnodiging voor betaling van hun contributie voor het seizoen 2014-2015
  • wie niet vóór 1 november 2014 heeft betaald, speelt niet verder, tenzij je vooraf een duidelijke afspraak hebt gemaakt met de penningmeester over betaling
  • de teamleiders zijn ons eerste aanspreekpunt bij toezicht op naleving van deze regels

Da’s heel wat. Voor nu: een fijne zomer en tot volgend seizoen!

Anke, Anton, Arthur, Jozef (aka bestuur AFC Taba)

359