11mei2014
 

Na zaterdag ook zondag kampioen

11 mei 2014

Trotser kan een voorzitter niet zijn. Arthur Rauwerdink van TABA zag dit weekend zijn eerste zaterdag en zondag elftal kampioen worden. Zaterdag promoveerde de club naar de derde klasse en vandaag behaalde ook de ploeg van Rudy Driel de titel en promoveert het naar de vierde klasse.

Het was een bizar seizoen. Na de eerste periode stond TABA maar liefst tien punten achter op koploper Vogelenzang. Die ploeg is echter al twee weken uitgespeeld, mede door het wegvallen van Real Sranang. Een overwinning op Nieuw Sloten op de laatste wedstrijddag was voldoende om Vogelenzang te passeren op de ranglijst en te promoveren naar de vierde klasse. Dat gebeurde uiteindelijk ook, maar zonder slag of stoot ging dat niet. Het werd 1-0 voor TABA, maar echt verdiend was dat op vandaag niet.

Nieuw Sloten kreeg de beste kansen. Zo kopte Gino Klinkenberg net naast en ook Miles Brink was dicht bij een treffer voor de bezoekers. De ploeg van Driel werd amper gevaarlijk tot dat een corner door Bart Wolfs via de onderkant van de lat werd binnengekopt (1-0). Heel bevrijdend werkte die treffer niet.

Bart Wolfs scoort de enige treffer van de wedstrijd

In de stromende regen ploeterde TABA voort. Op het kunstgrasveld van JOS (het eigen veld was afgekeurd) kon de beslissende 2-0 niet gemaakt worden. Vlak voor tijd kopte Jesse Kiers net naast anders hadden de bloemen de prullenbak in gegaan. Zo ver kwam het niet en zo kon een trotse voorzitter voor de tweede keer dit weekend de kampioensschaal overhandigen.

bron: www.hetamsterdamschevoetbal.nl

166