30mrt2014
 

Geschreven door Gitta Schilder
zondag, 30 maart 2014 16:53

Vandaag staat de wedstrijd tegen de koploper in onze poule op het programma. Zenuwen gieren door mijn keel om heel eerlijk te zijn. René en de verslaggeefster kunnen niet bij de hele wedstrijd aanwezig zijn en worden door een groepje trouwe fans geholpen. Ronald van der Lip en Erica Ros hebben zich over de kantine ontfermd, terwijl Johan Ros een groot deel van de tweede helft voor zijn rekening heeft genomen. Mensen bedankt daarvoor. Andere trouwe supporters mogen natuurlijk ook niet vergeten worden. Marcel, onze trouwe Amsterdamgids. Carrie, die altijd voor ons klaar staat en ook altijd met de uitwedstrijden rijdt. Marjolein, onze reserve-verslaggeefster. René A-Tjak als vader en ondersteuning van de keeper. Natuurlijk waren er meerdere ouders aanwezig, zoals de moeder van Remco, Sidney, Leon en Hessel. De vader van Mats was ook van de partij. Mocht ik ouders vergeten zijn dan bied ik daarvoor mijn excuses aan.

De tegenstander was ook al behoorlijk vroeg op het complex aanwezig om de nodige voorbereidingen te treffen.

De opstelling was als volgt. Don op doel. In de achterhoede stonden Brent, Remco, Sidney en Melvin. Op het middenveld stonden Kevin, Sam en Mats. In de voorhoede stonden Bas, Mick en Michel. Bankzitters waren Leon, Hessel en Thomas. Max en Barry hadden afbericht gegeven.

Wat ik gezien heb was een goed voetballend SVA dat aantrekkelijk voetbal speelde. Dat vertaalde zich in een 1-0 voorsprong door een goal van Mick, onze invaller van de B1. Op een bepaald moment werd er op elkaar gemopperd in het veld en liet René zich duidelijk horen langs de lijn. Mijn hemel, zelfs ik schrok ervan. Er diende door de heren gevoetbald te worden en niet gepraat! Dat kan altijd nog in de groepsapp. Gezegd dient ook te worden dat Don werkelijk een wereldpartij stond te keepen en tegenwoordig zelfs de ploeg staat te coachen. Man grote klasse! Met een stand van 1-0 gingen wij richting de kleedkamers voor de thee.

Na de rust heb ik nog heel even naar de wedstrijd kunnen kijken voordat René en ik moesten vertrekken richting de kop van Noord-Holland. Onderweg werden wij door Marjolein, Tobias en Ronald op de hoogte gehouden aangaande de wedstrijd. Het werd 2-0 door Mats en de invaller Leon (van de C1) mocht de derde treffer achter zijn naam laten noteren. Wat wij ook begrepen, was dat er bij een tegenstander 2 gele kaarten zijn gegeven, die bij de tweede kaart dan rood werd. TABA wist de eer te redden door ook nog een keer te scoren. Zo was de eindstand 3-1 in ons voordeel. Hoe is het mogelijk? Als ik het goed begrepen heb zijn wij de enige die van TABA heeft gewonnen en dat is een compliment waard als ik het zeggen mag.

Verder kan ik melden dat binnen SVA iemand is aangesteld die zich gaat ontfermen over de jongens van de A-junioren die het volgende seizoen naar de senioren overgaan en niet in de selectie terecht gaan komen. Zijn naam is Johan Fritz en hij heeft naar jullie kunsten staan kijken, samen met Tobias Hijnen. Die laatst genoemde stond er alleen als toeschouwer en kon Johan vertellen wie wie is en dergelijke. Dat was wel prettig.

Volgend weekend zijn wij vrij en het weekend dat daarna volgt komt TOS Actief bij ons op visite. Verzamelen is dan om tien uur. Het paasweekend zijn wij ook weer vrij.

Groeten van Gitta Schilder-Beerepoot.

145