11dec2013
 

Als ik op maandagavond dit stukje schrijf hebben we net een ingelaste oefenwedstrijd verloren uit Jos/Watergraafsmeer E2 met 4-1. De uitslag is wat geflatteerd, maar we werden overrompeld met fair fysiek spel van Jos. Het was een wedstrijd op hoog tempo!! En elk foutje kon worden afgestraft met een goal. Het belangrijkste leerdoel van dit team ligt in deze aspecten. Want ook in deze wedstrijd hebben we prachtig samenspel en veel kansen gezien van Taba E3.

Zoals Jos ons overrompelde (gelukkig want we moeten dat nog leren!) met pittig spel, fel, gedisciplineerd en vooral met overgave startte Taba E3 tegen Abcoude. Druk op de bal en bij balbezit direct vooruit is meteen zichtbaar in alle linies. Strakke passes op de vleugels, passeeracties, 1-2tjes. Als trainer genoot ik van de E3. Iedereen heeft op verschillende posities gespeeld en het werd door iedereen naar behoren ingevuld. Het duidelijkst werd dit door een actie van een gefrustreerde Abcoude speler die schopte. We namen de vrije trap en gingen rustig verder. Omdat Taba E3 het missen van kansen tot een sport maakt (werk voor de trainer?!!!) stonden we in de eerste helft maar met 5-0 voor. We scoorden uit een counter, een corner, een verwoestend afstandsschot, een 1-2tje en een passeeractie.

In de 2e helft kwam Abcoude niet meer onder de druk vandaan, aanval na aanval. Twee momenten vielen erg op. Onze 2e linksbuiten Iain (voormalig keeper) moest zich midden in het seizoen aanpassen. De dapperste voetballer uit de E3 werd halverwege het seizoen meer als voetballer ingezet, daar moest hij aan wennen. Iain koos deze wedstrijd als breakout game. Vanaf middenveld nam hij de bal over dribbelde hard richting goal, zocht een 1-2 met spits Simon, kreeg hem onder druk met links terug en schoot de bal hard en hoog in het net!! 6-0! Onze trouwe supporters schreeuwden het uit van vreugde.

Na het vele kansen missen merkte spits Simon dat hij nog moest scoren. Had wel een mooie assist op zijn naam! Een mooi uit gespeelde counter eindigde bij Simon die in een 2-1 situatie terechtkwam bij de 2e paal. Simon keek op en uit honger voor dat doelpunt sloeg hij de hard puffende Mels over. Simon nee! Hoorde hij. Hij keek op en daarna het hoofd neer. “Zag jij Mels?” Ja maar ik wilde zo graag scoren… Eigenlijk viel hem veel, maar ook niets kwalijk te nemen…

2e plek met 19 punten uit 9. Goed gedaan. Op naar de 2e klasse.

Harvey

129