09dec2013
 

Donkere dagen hebben hun intrede gemaakt en dus bungelden de vrolijke feestlampjes rond om een bevroren plas water bij de overburen van TOG, zodat, wie daar van houdt, men de schaatslegende Jaap met een rondje kan vereren. Koek en zopie zal er ook wel zijn – beter in ieder geval dan soep van cokie, want zo hoor ik tot vervelens toe op de autoradio: ‘iedereen weet van niks’. Top. Heel weinigen weten van alles. De NSA bijvoorbeeld. Behalve de uitslag van de bovengenoemde wedstrijd, want ik moet nog op sent drukken.

De kantine van TOG kijkt als een skybox over het veld van de club uit, een warm welkom zo gezegd. 3-0 achter na vijf minuten op dat veld noem ik een hot welcome. Eerste – natte – bal op Jack schiet natuurlijk uit zijn klauwtjes, een lobje erachter aan en dan nog een schuiver van Badr – TOG niet hari – en zo kan ie wel weer. Er was ook eens die match waar Ali al na vier minuten weer naar de kleedkamer was, een zaal vol duurbetaalde plaatsen vol lof achterlatend. Zo schoof onze achterban ook aan het veld aan en leek de wedstrijd al gespeeld. Maar ze vochten als leeuwen, en gingen als leeuwinnen op jacht (want dat laten de leeuwen dan wel aan de meisjes over) naar de overwinning. Of in ieder geval een resultaat.

En eenmaal het koppie erbij ging het spel lekker op en neer met kansen aan beide zijden. Marinho – laatste keer ziek – begon in de spits met Malinho en Kai, achter lieten Jaap, Yous en cooLouis hun kunstje zien. Maar ja, de echte voetballiefhebber weet wel dat als je op jacht gaat naar, dat je dan juist kwetsbaar wordt. Dus ondanks het enthousiasme van onze, achter het hek gedirigeerde, supporters gingen we met 4-0 de rust in.

Peptalk van Roy, een nieuwe helft, een nieuw begin en daar ging Kai. Zo snel is die gast. Trok vanaf rechts naar binnen en hoppa 4-1. Dat lieten de turken-op-gras zich niet aanleunen en die hele grote was met 5-1 onverbiddelijk. Bidden helpt niet, maar goed combineren wel en de smaak hadden onze leeu-winnen te pakken. Eerst tikt Marinus een corner van dichtbij langs hun keep. 5-2. Dan: Kan Kai dat 2 keer? Ja, dat kan ie: 5-3, dit keer opgezet door Ma Lo en Ma Ri. Yous stoomt vaak op maar het wil vandaag niet lukken zo’n harde knal door hun verdediging te jagen en ook Jaap kan zijn eerste goal net niet op de palmares krassen. Maar zet wel de aanval op waarna Guy Kai vind en Aris verschijnt voor de goal, maar uiteindelijk is het Malo die erin loopt. 5-4.

Hoop gloort, zelfs glorie gloort, totdat een onderschepte verre uittrap richting Jack gaat die deze keer zijn goeie uitkomen niet kan effectueren om de schade te beperken. K.K.K. Ze bleven gaan, de spanning werd welhaast onmenselijk toen Ari hem weer zo lekker uit de lucht het net in prikte met z’n maatje 42, maar verder als 6-5 konden ze niet komen. Het wordt een beetje PEC Zwolle. Da’s in ieder geval een stuk beter dan lijken op de avonturen van PSV. Hee, ze kunnen met opgeheven hoofd gaan overwinteren, want wat ballen ze lekker en 90% van de tijd blijft het tot de laatste minuut retespannend. Daar kom ik mijn bed voor uit.

E

124