02dec2013
 

Toen ik besloot om dit jaar als trainer van Taba E3 het seizoen vast te leggen op de website van Taba en Facebook, wist ik dat er moment van de spanning tussen recreatie en prestatie zou komen. Het vastleggen van de groei van de kids, de lol van het voetbal en de opbouw naar de E1 van volgend seizoen zou als een achtbaan beleefd worden. Tot aan de zaterdag voor deze wedstrijd was er een kleine kans dat we najaarskampioen konden worden. Dan moesten we de komende 2 wedstrijden winnen en Geinburgia moest gelijkspelen en/of verliezen.

Met dit gegeven begonnen we ‘geconcentreerd’ aan de wedstrijd tegen CTO’70. Alle basisspelers vochten vanaf minuut 1 duels uit over het veld. CTO had een sterke grote centrale middenvelder die met grote stappen/passen over onze middenvelder Malik heenging. Het mooiste voorbeeld hiervan was een dribbel langs rechtsbuiten Louis en Malik, halverwege onze helft keek de jongeman van CTO en besloot verwoestend! Hard op doel te schieten. Alle toeschouwers keken verbaasd op totdat zij het harde geluid van de lat hoorden en Jelle hoog opspringend zagen duiken… Oohh die gast kan schieten. De slag op het middenveld kon dus alleen gewonnen door samen te verdedigen en vooral goed te passen. De jongens hadden het begrepen. De spitsen hielpen goed mee zodat we halverwege de eerste helft weer de overhand hadden. 2 uitbraken later werden spits Wibren en linksbuiten Mels voor de keeper gezet. Door de spanning waren ze gegrepen, waardoor de ballen over en naast werden geschoten.

Na 18 minuten gaf Louis een strakke pass langs de lijn. Spits Wibren was goed uitgeweken naar rechts en de linksbenige Wibren draaide naar links en paste de hard sprintende Malik die over hem heen liep aan. Malik dribbelde naar de keeper en punterde de 0-1 hard in. Na een aantal minuten keurig gespeeld te hebben, besloot de grote speler van CTO dat hij nogmaals zijn kracht ging testen. Hard langs zijn directe Malik en hard op doel. Jelle pakte de bal goed vast. Aan het eind verdedigden we onzorgvuldig uit, de tegenstander besloot de bal toch maar van ver op doel te schieten. 1-1 rust.

In de kleedkamer werden de stukjes fruit en limonade heerlijk genuttigd en gaven de jongens antwoord op de volgende vraag; Wat zouden jullie anders doen? Iedereen hard werken. De jongens hadden door wat nodig was. In de 2e helft stond het middenveld beter en waren Jona en Sjoerd niet te verslaan. Het gehele team speelde prachtig samen. Simon speelde tot 2 maal toe de linksbuiten Iain voor de goal vrij. Maar ze misten het geluk. Louis brak sterk door na een mooi 1-1 gevecht passte op spits Simon en die tikte door op Mels die keurig door de benen van de keeper afmaakte. 1-2 verdiend.

Geinburgia is najaarskampioen geworden door te winnen uit bij Geuzenmiddemeer. Terecht kampioen dus. Nog 1 wedstrijd thuis tegen Abcoude. We staan op dit moment 2e in de competitie. De jongens werken hard samen en gaan goed vooruit. Het is heel leuk team.

Taba E3 gaat top! 😉

Harvey, trainer Taba E3

117