02dec2013
 

Zaterdag 30 November was 200 jaar geleden de dag dat Willem I zijn eerste stappen als koning op Nederlandse bodem zette. Wel toevallig dat de zat. 1 van Taba 200 jaar later de eerste stap heeft gezet op de weg naar eeuwige roem. In een wedstrijd tegen buurtgenoot Tos actief, bleek de ploeg van trainer Hamid Absalah en zijn assistent/keepertrainer Ton Maassen te sterk voor de normal toch goed scorende tegenstander. In een echte kampioenswedstrijd, waarin niet altijd “mooi” gespeeld werd, deed de ploeg waarin ze eigenlijk het hele seizoen al goed in zijn … als collectief, met veel inzet, zonder steunen of kreunen, een tegenstander onder druk houden, en wachten tot “het rode lampje” bij hen branden gaat. Zo ook vandaag, de doelpunten vielen aan het einde van iedere helft, toen het pijpje bij Tos aardig leeg begon te raken. En dat met maar 1x trainen per week, twee piepjonge maar solide keepers, een verdediging met 100 jaar ervaring, een middenveld dat van hard werken houdt, en fysiek sterke spitsen, die meer zwerven dan Zwiebertje in zijn jonge jaren.

Over jaren gesproken de jongste is 18 en de “oudste” de 55 al gepasseerd!!

In een mooie serie wedstrijden waarin ook van een 2-0 achterstand de winst gepakt kon worden tegen SDW ( 2-3), en tegen de technische spelers van ZRC Heerenmarkt toonde Taba ook over karakter te beschikken. Nu nog even de messcherpe counters van Wartburgia pareren, en hopen dat er bij de Meer wel een “echte” scheidsrechter de wedstrijd gaat fluiten.

Dat de ambitie van het team: het meedoen voor het kampioenschap, is in de eerste seizoenshelft meer dan gehaald, en beloofd wat voor de toekomst. Met deze instelling, en dezelfde trainingsinzet, moet het mogelijk zijn die mooie Willem I-taart nog wel even van oranje slagroom en een kers te voorzien.

Ik kan niet wachten !!

Thema.

131