21nov2013
 

Zaterdagochtend 9.00u mist op het gras … geen wind en natte kou in de lucht … alle kenmerken voor een Taba E3 slowstart …

Na de eerste pass vanaf de aftrap was het duidelijk dat dit wedstrijd zou worden zoals het woord bedoeld is. Mooie duels op het middenveld, maar het normale combinatiespel bleef achterwege. Het werd strijd, een onderdeel waarop we nog niet echt getest waren. Na 10 min kwamen we 1-0 achter. Op het middenveld vochten we een strijd uit en we waren blij als de bal bij de spitsen kwam. Helaas was de bal vasthouden vrij lastig. Het was spannend. De passie was het meest te voelen bij de ouders langs de lijn. Na een ongebruikelijke wissel stond Mels op de rechtsbuiten plek. Met een mooie passeeractie kwam hij met zijn mooie linker langs de back. De back was groter en snel, dus haalde hij in. Mels kapte hem op de achterlijn uit en zette voor op spits Simon. Hoog in het net! 1-1 net vr rust.

Met heerlijk fruit in de maag startte we de 2e helft. Al vroeg in de 2e helft speelden we voor de winst. Na een actie van Malik op het middenveld tot voor de achterlijn kreeg de hard strijdende Wibren de bal. Wibren onze spits had de hele wedstrijd gestreden met de bal, maar vroeg in de 2e helft zag hij in zijn ooghoek dat de keeper uit zijn doel stond. Wibren draaide zich om en lobte net onder de lat de bal over de keeper. Prachtgoal totaal uit het niets … 2-1 voor! Het algehele gevoel was niet goed spelen maar deze halen we binnen. Een aantal kansen verder voor de goal van de Geuzen, kreeg de rechtsbuiten van Geuzen een lange bal. De sterk verdedigende Sjoerd maakte de juiste afweging en speelde de bal terug op keeper Jelle. De pass was te stevig … corner Geuzen.

Taba E3 speelde een wedstrijd die maar niet op gang kwam qua veldspel. Dus ook het aansluiten bij je man bij een corner ging verkeerd … een vrije Geus voor het goal 2-2! Wat een wedstrijd, wat een spanning … De teleurstelling droop van de gezichten van de Taba E3. De kracht om aan te vallen ontbrak … Daardoor nam de spanning van de wedstrijd verliezen toe. Counter van de Geuzen; Jelle stopt het schot! Rebound voor een Geus … 2-3 verloren in de laatste minuut. Mooie wedstrijd. 2e maar nu met 5 punten achter op Geinburgia.

Taba E3- Geuzenmiddenmeer E2 2-3.

Harvey, Trainer E3.

124