10nov2013
 

Om 10.00u werd de wedstrijd tussen Ouderkerk & Geinburgia gespeeld. Geinburgia bleek om 12.00u de wedstrijd uit bij Ouderkerk te hebben gewonnen met 4-1 (dezelfde cijfers als Taba E3). Het enige team wat ons tot nu toe had verslagen, stond nu 1e met 15 pt uit 6 wedstrijden.

In de opstelling was 1 opvallende wijziging, Jelle op doel. Na de gewonnen oe…fenwedstrijd tegen IJburg E4 (6-1) had ik gezien dat Jelle op doel ook een optie was. Omdat Iain uiteraard ook wel graag wilde voetballen, moest Jelle op doel. Dit zou een meesterzet zijn, zonder te weten dat je aan het schaken bent, zeg maar.

Bij de warming-up bleek Taba E3 niet al te scherp te zijn. “Oh Tos staat laatste, we winnen zeker…” De slappe concentratie betaalde zich al snel uit. Na 10 minuten in de eerste helft werd onze rechtsachter Jona tot drie keer toe uitgespeeld door de linksbuiten van Tos. Omdat hij niet zoals we afgesproken hadden, doordekte. De centrale middenverder Malik nam even een bal op de borst aan voor zijn eigen doelman … een stuiter en de spits van Tos trapte de bal achter in het net. Het opgewonden standje trainer Harvey aan de zijlijn vrat zich op. Het resultaat? 2-1 achter.

De reactie? Lachen om een eigen fout, keihard werken en doorspelen. De enige die zich opwond, was de trainer notabene! Gelukkig konden Dulan en Wibren laten zien dat de wedstrijd op overigens stroef, nat en glibberig gras sowieso een prooi was voor Taba E3. Dulan maakte de 1-0 na een 1-2 met Wibren, Wibren gaf een voorzet vanaf links op de inlopende rechtsbuiten Simon die de bal intikte, Dulan scoorde zijn 2e van de wedstrijd, waarna Wibren eindelijk het eerste prachtige kopdoelpunt uit een corner maakte! 4-2 was de stand na de eerste helft. Taba E3 deed het zelf, kwam terug van een achterstand.

De 2e helft was het veel rouleren op verschillende posities, aanvaller Wibren in de achterhoede, verdediger Sjoerd op het middenveld etc. Dulan maakte de derde van de wedstrijd, Wibren maakte als spits zijn 2e doelpunt (incluis de assist speelde hij dus weer top!) en Sjoerd kreeg een smile op het gezicht omdat hij als middenvelder ook kon scoren (toch erg belangrijk voor een E-tje). De eindstand werd 2-7.

Oh ja, en die keeper Jelle liet zien dat hij goede reflexen heeft, goed uittrapt en in de penaltyreeks na de wedstrijd geen goal tegen kreeg! Met andere woorden Taba E3 krijgt steeds meer vorm en meer vertrouwen in het eigen spel.

Die trainer moet zich niet zo opwinden … We staan 2e met 13 punten uit 6 wedstrijden achter Geinburgia. Volgende week uit bij Geuzenmiddenmeer E2. Sterke jongens die …

Harvey, Trainer Taba E3.

122