10nov2013
 

Ja, want gelukkig duurde de week nog lang na het debacle van de woensdag middag. Het zal er dan wel aan liggen dat de kids op de woensdag niet de goede mindset hebben. Dat maakt het allemaal niet beter om naar te kijken; en om verslag van iets te kunnen doen, moet je het natuurlijk wel eerst aanschouwen. Willen jullie het echt weten?

Het was tegen de Meer en het was Fjes achtig gepruts daarachter dat eerste kwartier; en het leed was geschiedt. Het was donker grijs, eindeloos vielen de druppels naar beneden en als Marcel – dank – dan eindelijk affluit voor 3-8, is de Meer meer blij dan wij.

Nee dan de zaterdag. Thuis tegen de Dat.Wou.Scoren E5 om 11.15. Aftrappen met wat zon op de bol, het voelde allemaal als een warme deken. En gelukkig wisten de kids heel goed dat ze vandaag tegen de nummer laatst alle ellende konden wegwissen. 3 pts… En voor zover nodig, was er SimRoy peppraat en liet Eric – die geluk brengt – zich gelukkig makkelijk overhalen om af te fluiten en meteen begon het spelen van de bal op de helft van de tegenstander gestalte te krijgen. Aannemen, kijken, spelen. Net echt.

Soms kwamen zij van hun wel onze kant op, maar Jaap, Yous en Luiz hielden eenvoudig Stam. Luiz vond na een paar minuten – na hakje Aris – over rechts zijn maatje Marinho, die de smaak te pakken krijgt en gricht grechtigheid treft: 1-0. Niet veel later cornert Yousef de bal op Ari en die staat daar niet voor niets, dus 2-0. Een geblokt schot van Jaap – die nu ook lekker naar voren kon – net in het zijnet van Malo, en dan die kap beweging van Yous en knal. Goed man; 3-0. Maar ja 3-0 zegt bij ons niet alles.

Ze gingen door met smaak, die hadden ze te pakken. Snelle Gui loopt elke aanval van hun dicht, Malo verdedigt mee als een bekeerde Robben, het terugspelen op Jack lijkt al vanzelfsprekend, kortom Futbol Total. En dan vanuit die gesloten verdediging zo’n rush van Aris, dan weet je al dat die bal de goal in wil: 4-0. En rust. Echte rust. Dit gaat lukken.

Als Kai de tweede helft begint weet je dat het moment gaat komen dat ie zijn eerste gaat maken, maar dat is niet bij de eerste poging. De rebound is voor Yous die ‘m in de korte hoek lepelt. Da’s 5. Na weer eens een goede combinatie met Aris en Malo gaat Kai voor z’n derde doelpoging en hij gaat er met wat hulp van een van hunnie in. 6-0.

Soms gaat dat samen aanvallen ten koste van opstaan, want deze kon Jack, die toch al een paar keer goed was uitgekomen, niet pareren. Hun eer was gered. De sfeer bleef uitmuntend en het wachten op nog een werd beloond toen Ari alle adviezen om af te spelen in de wind sloeg (het waaide wel behoorlijk) en zijn gelijk haalde. Pizza. Een hattrick wordt beloond met pizza. De perverse bonussen zitten diep in deze samenleving zult u zeggen, ik vind het gewoon proefvoetbal. En voetbal bleven wij proeven. Uittrap op Gui – of Luiz – naar Malo, die zijn momentje pakt om de strijd om de topscorer spannend te houden (hij scoorde woensdag 2 keer: 1 voor opa 1 voor oma, die waren er. Derde was van Marinus). Hun tweede was slechts een opmaat voor het moment waarop gewacht werd. Kai ging vrij op de goal af en maakte die paar extra meters voordat hij de bal perfect langs de keep knalde. 9-2. Klasse en de echte eerste.

Lach op de gezichten, patatbonus en het onwerkelijke van voetbal blijft dat we deze week dan toch best of the rest zijn geworden. Houden zo.

E

118