04nov2013
 

Dit weekend kregen we na de aankonding dat Zeeburgia was toegevoegd, het bericht dat AFC uit de competitie was gehaald. Dat op zich was niet verontrustend, ware het niet dat de behaalde punten tegen AFC teniet gedaan werden! Dat betekent dat waar wij eerst eerste waren, we nu een plaats zijn gezakt.

We moesten spelen tegen Ouderkerk, de koploper die de meeste punten had gehaald tegen andere tegenstanders dan de bovengenoemden. Ouderkerk met 6-13 was ook de ploeg die de beste ploegen Geuzen/Middenmeer en Geinburgia (de enige ploeg die ons had verslagen) had verslagen. Het was een ploeg die veel scoorde maar ook veel doelpunten tegen had. De doelstelling was dus om druk uit te oefenen op hun verdediging.

De eerste helft lieten de aanvallers Wibren, Louis en Mels merken dat zij deze opdracht hadden begrepen. Voortdurend werd de lange centrale verdediger van Ouderkerk onder druk gezet. Als hij niet bereikt werd door de keeper, werd de keeper gedwongen de bal bij een uittrap mee te geven aan zijn linkerverdediger. Daar kwam hij dan onze beste speler van de eerste helft tegen … de rechtsbuiten Louis. Louis had deze wedstrijd uitgekozen om zijn tegenstander (een kop groter) eruit te lopen, te passeren, in te houden als hij op hem af kwam rennen. Louis was loss. Goede acties werden bekroond met goede voorzetten. Maar vooral door het verdedigende werk en het breed lopen was hij beregoed.

Het lukte Dulan, Wibren en Mels helaas niet om de goede eerste helft te bekronen met doelpunten. Een linie verder was onze nieuwe verdedigende middenvelder Malik in goede vorm, ballen afpakken, omschakelen en goede passes naar de spitsen waardoor we weer kans op kans kregen. Maar helaas … einde eerste helft 0-0. In de rust was het motto geconcentreerd blijven, want je bent beter maar verslappen betekent … De tweede helft was iedereen goed, maar de meest opvallende man zou onze keeper Iain worden. Met zijn prachtige uittrappen van links naar rechts, goede scherpe ingrijpen bij trappen op doel van de tegenstander zou hij in de 2e helft de beste verdediger blijken. Al moet ik stellen dat Jona en Sjoerd (het nieuwe duo in de verdediging) geen echte steek lieten vallen.

Na 7 minuten in de 2e helft onderschepte Malik een bal van Ouderkerk op het middenveld ging 2 man voorbij en gaf de bal voor het doel. En daar stond hij dan!!! De meneer die in de eerste helft een grote kans net misschoot omdat hij niet aannam. Hij nam nu de bal aan … zette zijn manen goed en trapte snoeihard binnen!!!! Ja het was een goal van Dulan! 1-0. De man van de eerste helft besloot dat hij niet achter mocht blijven. Na een prachtige actie kwam Louis voor de keeper, keek naar links waar de scherpe Dulan klaarstond om de weken zonder goal weg te jagen. Boem!! 2-0 Dulan … Iain die de hele wedstrijd met zijn prachtige uittrappen en concentratie bij de reddingen opviel, raakte 1 keer overmoedig en rolde de bal naar Malik die verdedigd stond. Krampachtig pastte hij op Jona die de pass niet kon corrigeren. De bal werd afgepakt! 2-1!

De volgende 3 spannende minuten … (o Jee het gaat toch niet mis?!!) werd besloten met een goede actie van Jelle op rechts, Wibren speelde hem door naar Mels en hij rondde af! 3-1. Was het dan toch gebeurd? Nee … een prachtige actie van Malik die zijn directe tegenstander voorbij dribbelde, de volgende passeerde en merkte dat hij uitkwam op de achterlijn. Met zijn linkervoet gaf hij zijn tegenspeler een panna (moest dat 5 keer aanhoren dus ik heb het maar ook zo opgeschreven) en passte op onze spits Wibren. De honger was de hele wedstrijd van Wibren af te lezen. Keihard werkend voor de ploeg lukte het hem maar niet om regelmatig te scoren. Dit was te merken. Wibren nam de bal aan, keek in een splitsecond naar de goal en rondde met een vlammend schot binnenkant paal af. Hetgeen waar wij lange tijd met Wibren over spraken, pittig afronden! Was daar! Een echte spitsen goal. 4-1. 3e met 5-10.

Een heerlijke wedstrijd. En ja we zijn weer gegroeid. We scoorden.

Harvey, Trainer Taba E3.

123