02nov2013
 

Dan moet je dus na zo’n heerlijke herfst break de eerste de beste keer aan de slag tegen een club in Broek in Waterland en daarom de stad uit en dat allemaal rond acht uur ’s morgens, kortom … daar hadden we niet om gevraagd. Maar ere wie ere toekomt: we waren er.

Al van te voren waren we erachter gekomen dat de SDOB kids ook in zwart geel op het veld staan, nogal verwarrend dus en vandaar dat de onzen aantraden als een eindeloze reeks nummer 10s want er doken ook een paar Ronaldinho’s op tussen alle Messies. We waren Barcelona.

En het werkt. Messi trapt af en stuurt meteen Messi weg die terug legt op Messi, een leip balletje op Ronaldinho resulteert al meteen in een kans. En als even later Messi zelf de inworp neemt en de bal bij Messi krijgt kan die Messi bedienen die krachtig in schiet en het net raakt; 1-0 voor de 10nen. Die genieten. Net iets te veel want je moet in een spel waar de bal rond is, niet te lang blijven genieten anders wordt het 1-1. Dus wel. Jack, de enige die geen nummer 10 was, zat er nog wel bij, maar doffe knal.

Er ontspon zich een leuk kijkspel voor ons langs de kant , je kan wel zeggen dat de strijd over het veld golfde met kansen aan beide kanten, maar ja dan is er altijd ineens weer die verduvelde Ronaldinho (alleen tegen de Geuzen was ie er niet bij, nou…) en 2-1.

Zo, die zit. Maar de golven bleven – wat wil je anders in Waterland – en zo kon het gebeuren dat er zomaar een geelhemd voor de goal opdook die onze keep op het verkeerde been zette, aflegde en een kans voor open doel – ja hoor – naast. Dat maakte al onze sterren dan toch weer wakker en ze spelen de eerste helft goed uit.

Na de rust verschijnt de meest moderne versie van Ronessi in de punt van de aanval en dat zaaide de verwarring waar deze Ronessi genadeloos van profiteerde: Bhham 3-1. Om er echt niet veel later: Phhatszn 4-1 van te maken. Genieten.

En dan zie toch het verschil met de mannen die het shirt wekelijks aan kunnen trekken: concentratie, focus. Onze Barca’s vierden al een feestje, dan weer hier dan daar op het veld en de zogenoemde organisatie was ver te zoeken en nooit gevonden. Ik zelf ben blij dat voorsprong uit handen geven nu ons probleem is, maar toch.

En we hadden ook wel het idee dat de scheidsrechter steeds meer meefluiter werd, maar ach die was nog jong. Natuurlijk kwam de verduvelde Malo Messi er zijn tweede inschieten, net zoveel als Yousef de moderne, een meer dan Arisnaldinho. 5-4.

En dat die onterecht gegeven vrije trap er prachtig inging, zodat het toch nog gelijk werd, nou daar baalden we van.

Dus: er werd bij vlagen echt goed gespeeld, het is een echt team, het was echt spannend en echt genieten, maar alleen dat genieten, dat moet anders. We moeten wennen aan winnen.

E

112