30okt2013
 

Op de woensdag in de vakantie kregen we plotseling een bericht dat er een ingelaste competitiewedstrijd was op zaterdag 26 oktober tegen Zeeburgia E7. Nadat FC Amsterdam haar team terug moest trekken, ze de eerste 4 wedstrijden met te grote cijfers verloor, mocht Zeeburgia een team met eerstejaars of 2e jaars E’s die op het pleintje hebben leren spelen in hun eentje, aan onze competitie toevoegen.

Gelukkig waren een behoorlijk aantal van onze Taba jongens bij oma/opa/tante/neef en nicht om te logeren zodat we totaal geen probleem hadden op het laatste moment een team samen te stellen. Hulde aan onze leidster Juscha dat alsnog binnen 2 dagen toch een goed team kon samenstellen. Met de hulp van Joshua (linksbuiten uit de E5) en Youssef uit E2 lukte het ons nog om een volledig team op de mat te brengen.

Het basisteam was toch redelijk opgeschut. Youssef en Sjoerd starten in de verdediging, Jona was in Groningen dus Malik schoof naar de verdedigende middenvelder positie, Mels op links en Louis op rechts. Met de absentie van Wibren begon Simon in de spits. Na de oefentraining winst op de E1 (5-4 gewonnen), het pakrammel op de broek tegen Forza Almere F2 (2e klasse E eerstejaars hogere klasse!) van 0-6 verlies op ons eigen terrein, in de weken vooraf werd duidelijk dat de jongens veel geleerd hadden.

We begonnen de wedstrijd sterk tegen Zeeburgia dat vaak felle jongens op de mat brengt. De jongens hadden geleerd zich te weren tegen fel en stevig spel. Waar ik gewoonlijk het veld weleens opliep bij een blessure van 1 van onze jongens, werd bij elke ‘aanslag’ het begrip vallen en opstaan letterlijk uitgevoerd.

In de eerste helft lieten de jongens de bal bij vlagen heerlijk rondgaan! Simon kon bij de eerste goal een 1 tegen 1 countersprint tegen de laatste man afronden na een mooie pass van Youssef. Malik kon als middenvelder bij de 2e goal uit een moeilijke rechterhoek scoren nadat de keeper dacht dat hij wel naast zou kunnen sliden. Louis trapte de bal hard voor de lijn in het doel nadat Dulan en Malik een mooie aanval over rechts op de gaol hadden geschoten. Maar toen … Om iedereen op verschillende posities te laten oefenen werd de kleinste man van het Simon naast Sjoerd geposteerd in de verdediging. Simon onderschepte een aanval van Zeeburgia over rechts, spits Mels kroop in de bal en nam hem op het midden van het veld aan/draaide naar het goal en zag dat rechtsbuiten Youssef wegliep in de ruimte (de derde man) en gaf hem mee. Youssef rondde een hele mooie rechts/links aanval af! 0-4 en ik stond bij deze te glunderen. Nadat Louis zijn zeer goede eerste helft met een goal afsloot. Stonden we bij de rust met 0-5 voor.

De 2e helft was in zijn geheel slap te noemen. Maar een mooie dribbel van Sjoerd vanuit de achterhoede werd op 15 meter afstand afgerond met een knallend schot. Simon haalde opgelucht adem toen zijn goede positiespel eindelijk mocht afronden met een intikker. 0-7.

Volgende week spelen we tegen mede koplopers Ouderkerk E4. Die wedstrijd wordt spannend en een echte graadmeter voor de groei van Taba E3. Kunnen we leuk voetballen dan eindelijk koppelen aan het maken van goals?

Harvey, Trainer E3

120