13okt2013
 

Ons team van eerstejaars E-tjes, een aantal hebben nog zelfs de F-leeftijd, hebben de afgelopen weken moeite gehad met fysiek sterkere tegenstanders. Ze lopen sneller, duwen harder en staan per definitie in de weg tussen jou en het goal …

HET onderwerp van gesprek was de methode om deze tegenstanders te overwinnen. “Voetbal wordt gespeeld op het gras, niet in de lucht“. De bal moest sneller van voet naar voet en van kant naar kant. De aanname moest sneller, de keuze ook en eenmaal gekozen harder schieten op doel.

De Bere uit Almere (allen 2e jaars en best stevig/groot) werden door onze buitenspelers in de eerste helft (daar lag immers de ruimte en onze nadruk de afgelopen traniningen) onderworpen aan (loop)acties. Via centrale middenvelder Jona kregen de kleine Louis/Mels/Dulan vele passes om hun directe tegenstander voorbij te gaan. De opdracht om het veld breed te houden, eerst breed lopen dan vragen om de bal werd goed uitgevoerd.

Maar dan… De Bere uit Almere werkten niet altijd mee aan deze opdracht. Kleine Louis vond een manier om ze weg te lokken bij het snoep, dreigen tot een actie en de bal snel wegspelen naar de andere kant. Jelle nam dit voorbeeld over en het gewenste samenspel kreeg midden de eerste helft vorm! Na een passeeractie van Malik op het middenveld besloot hij als laatste man de 2e tegenstander ook voorbij te dribbelen, terwijl iedereen riep om een pass naar Mels, schoot hij (of was het een pass op spits Simon????), nadat hij de derde man ook voorbij ging, de bal heeeeeel zachtjes in: 1-0!

Jelle liet in de eerste helft zien dat, als hij zwetend het veld verlaat, dat hij met zijn techniek en kracht een super rechtshalf/buiten voor ons kan zijn! In de 2e helft werden de aanvallen over rechts veelvuldig gevaarlijk! Jelle leek nog niet altijd door te hebben, WAAR hij stond voordat hij de bal aannam, waardoor hij zich een schot op doel of een snellere voorzet ontnam.

Door het goede spel over de flanken kwam vandaag Dulan weer in beeld. Na een aantal onverklaarbare wedstrijden ‘afwezig’ te zijn in zijn spel, kwam hij vandaag weer een aantal keer op zijn ‘Dulans’ over de flanken met prachtige rushes (met die prachtige manen van hem :)). Soms had hij net niet het geluk van de goede aanname of werd de voorzet net te goed verdedigd. Maar Dulan was terug.

De Bere hadden geen zin meer in het getik van de bijen uit Oost en gaven in de 2e helft een aantal keer een schop. Bij een schop in het midden van de 2e helft, kreeg Malik de kans een vrije trap op Mels te mikken bij de 2e paal. De bal viel voor het doel en Jona beloonde zijn prachtige 2e helft (hij krijgt zijn rol in het veld door!) door de bal in het doel te trappen: 2-0! De vele kansen waren omgezet in een 2e goal.

Door het goede flankspel kregen Simon en Wibren vaak te maken met de grote verdedigers van Almere. Dit resulteerde in het duwen of een te snel/te langzaam genomen schot. Wibren had er na een paar keer genoeg van. Hij kreeg een goede pass van Louis over de flank, nam sterk aan, passeerde zijn man, keek niet op, en schoot prachtig… net naast! Prachtige actie! Ik vroeg hem later of hij had opgekeken naar het doel na de actie, hij antwoordde nee. Wibren had weer wat geleerd. Snel handelen!

We waren beter, sneller en hadden geleerd om de bal sneller te passen om de grote Bere weg te lokken van ons snoep. Gerustgesteld dat we toch zouden winnen, verloren wij de bal op het middenveld. Een sterke counter van Forza werd verdedigen van de vrije trap moest er een muur staan. De gedachte dat die Bere wel erg hard schoten maakten een aantal jongens niet blij. Volle concentratie op de vrije trap… Wibren lette ff niet op bij de 2e paal… De vrije trap vloog tegen de lat en de Beer bij de 2e paal naast Wibren tikte hem voor het doel in: 2-1.

Taba E3 groeit elke week……….

Harvey

131