30sep2013
 

Na een zaterdagochtend scouten met Malik bij Zuidoost United-Geinburgia zijn wij tot de conclusie gekomen dat Taba E3 dit seizoen weleens, zoals ze op tv zeggen, voor de prijzen zou kunnen gaan. We hebben kunnen zien dat Zuidoost, de tegenstander die wij vorige week soeverein naar huis stuurden met 2-0, Geinburgia de koploper voor dit weekend met 4-2 versloeg!

De grote sterke spits van Zuidoost die niets te zeggen had tegen Sjoerd en Malik, liet met drie sterke acties de 3-1 op het bord zetten, waarna Malik en ik zijn vertrokken. Hopelijk kunnen wij aanstaande zaterdag 5 oktober Geinburgia E1 ook op die manier verschalken.

Op de zeer ongebruikelijke tijd van 13.00 moesten wij spelen bij de grote Amsterdamsche Football Club (een club met maar liefst 21 E-elftallen!!!) E9. Waar een grote club klein in kan zijn; trainer verschijnt te laat met onvolledig team, jongetjes schoppen onbeholpen tegen de schenen van Taba jongens aan, ouders in pak en bril die zich onbeschaafd gedragen, oudere broers die het team wel even komen versterken in de eerste helft en dit alles vastgesteld nog voor het begin van de wedstrijd. Oh jee dit zou zwaar worden… dacht ik meteen…

Omdat Mels en Wibren afwezig waren, hebben we Youssef en Guillermo geleend uit een ander team. Beide jongens hebben het uitstekend gedaan! Youssef kon meerdere malen prachtig profiteren van ons redelijk goede samenspel en rondde drie keer keurig af!

De wedstrijd begon met drie prachtige aanvallen over de buitenkanten. Rechtsbuiten Jelle en spits Simon vielen hierbij op, omdat zij het veld breed hielden en de spits de passes van de zijkanten snel en goed speelde naar de zijkanten (overzijde). De kwaal van missen van kansen bleef ons hinderen. Na een wissel van Louis voor Jelle bleek weer dat de kleine jongens in ons team steeds sterker worden. De techniek van Louis en Simon kon prachtig gebruikt worden. Na een prachtig aanval waarbij Simon weer wegdraaide en voor de goal kwam, werd hij hard neergelegd net voordat hij kon ‘uithalen’. Penalty! (Even vergeten dat bij de E geen penalties zijn). Malik ging voor de bal staan… oei de bal trapt hij de keeper aan maar hij rolt er toch in… 0-1.

We kregen loon naar werk. We wisselden goed door… Na nog een goede aanval liet Louis zien dat als hij de meters gaat maken dat hij top aanvaller of middenvelder gaat worden. Een afgeketst schot voor het doel, Louis neemt aan en scoort heel goed strak in de goal!! “Papa ik heb gescoord!!!!” In de periode die volgt spelen we de wedstrijd wat slap uit met veel balverlies. Maar een prachtige slalom van Simon langs 2/3 man met een laag gekruld schot in de rechterhoek (die de keeper ook erg goed pakt) wordt net gestopt! Jona en drie keer Youssef maken de 6 doelpunten compleet. Zonder concentratie, uit 6 doelpunten is heel goed. Aan het eind van de middag staan we stevig op de 1e plek in de stand met 7 punten!

Op naar Geinburgia E1!

Harvey

129