23sep2013
 

Doelpunt Taba E3, 21-09-2013

In de eerste 2 minuten zijn onze jongens geïmponeerd door de kracht en snelheid van Zuidoost. Hun sterke grote spits valt de jongens erg op. Voor het eerste fluitsignaal zegt Simon dat ze “vandaag weleens konden gaan verliezen”. Jona de jongste van onze groep, maar beste middenvelder, staat vaak tegenover de grote spits, die 2 koppen groter is. Na 5 min beslist Jona vol in de strijd te gaan. We krijgen via de flanken overwicht en creëeren in de eerste 20 min wel 10 kansen! Die we stuk voor stuk naast/over/of in de handen van de keeper schieten!! Opvallend hierin was het spel van de 2e spits Simon. De kleinste samen met Ian (de dapperste linkermiddenvelder ooit!) liet goede aannames met een man in de rug zien en draaide soms prachtig weg na een combinatie met buitenspelers of Jona. Door een gebrek aan kracht lukte het hem net niet dit om te zetten in doelpunten… dus let in het 2e gedeelte van het seizoen op Simon!

Na de zoveelste prachtige links/rechts aanval schoot onze spits Wibren eindelijk de 1-0 erin! Wat een opluchting… maar de 2e helft moest nog beginnen…

Zoals elk Taba team waren ook wij weer bang dat het “2e helft (gebrek) concentratie monster” zijn kop op zou steken. Maar niets was minder waar. De verdediging was weer solide… 1 kans weggegeven. Na 10 min in de 2e helft scoorden we na een corner, Sjoerd mocht 2x op de keeper schieten, waarbij hij de laatste poging hard in de verre hoek raak schoot. Hij bekroonde samen met Malik wederom een wedstrijd met een 9.

Na een aantal oefen/competitiewedstrijden is duidelijk geworden dat Malik/Sjoerd de verdediging vormen, Mels/Jona/Jelle de midden & buitenlinie vormen en Wibren in de spits staat. Het mooiste in dit team is dat Simon/Louis/Dulan/Ian hard aan de deur kloppen en zorgen dat onze tegenstanders nooit rust hebben! We staan nu 3e met 4 punten!

Op naar AFC E9 uit om 14.15u in Buitenveldert kom gerust kijken!!!

Tot volgende week.

Harvey, Trainer E3

131