22sep2013
 

Beste jongens van de E3 (ouders),

Vandaag heeft de E3 zijn eerste comp wedstrijd gespeeld uit bij Jos E2. De 1e helft viel op door slordige passing en een gebrek aan concentratie. Het gevolg was dat we balverlies leden op plekken waar wij de bal normal gesproken snel naar voren spelen. Het team van Jos viel op vanwege de verbeten manier waarop zij de bal veroverden. Onze jongens hadden het daar in de 1e helft moeilijk mee. Een groot pluspunt is dat we weinig kansen toelieten en er toch een paar creëerden!

In de eerste 3 minuten van de 2e helft zaten we te slapen wat leidde tot 2 doelpunten van Jos. Sjoerd liet zijn man ff lopen waarna werd gescoord 1-0. Jelle keepte een topwedstrijd, maar een foutje bij de eerste paal en het stond 2-0 … Hierna lieten Sjoerd en Malik zien waarom zij onze beste verdedigers zijn. Malik en Sjoerd verloren weinig duels en lieten zien waarom je als verdediger nog steeds de beste aanvaller kan zijn! Met een prachtige rush en een schitterende assist op Mels (die staat toch altijd op de goede plek!!!) liet Sjoerd zien dat hij elke week beter wordt in zijn passing en overzicht (kijken, kijken, kijken!) 2-1! 2 aanvallen later verdedigden we niet met zijn allen waardoor een vrijstaande Josser op doel kon schieten: 3-1 achter.

Vanaf dat moment heeft de E3 gevochten als leeuwen om gezamenlijk de bal te veroveren! Hierbij viel op hoe Jona als verdedigende middenvelder zijn mindere eerste helft compleet goedmaakte door het hele middenveld aan te jagen en het voortouw te nemen in het niet opgeven van de wedstrijd (helemaal gezien het feit dat hij zich zichtbaar over zijn teleurstelling heen moest zetten). En het had natuurlijk resultaat!

Uiteraard stond Mels weer eens op de goede plek en we kwamen terug tot 3-2. Na hard werken maar steeds net iets tekort komen in de laatste pass naar het doel, krijgt Mels op links de bal en passt hem naar Malik die meegelopen is naar het middenveld; hij neemt de bal aan, kijkt naar het doel en haalt prachtig uit … in de kruising!!!!!!! 3-3!! We zijn terug in de wedstrijd en krijgen nog een aantal dotten van kansen om de wedstrijd te winnen, maar helaas het blijft 3-3.

De les van deze week was in een uitwedstrijd tegen 2e jaars E die begon met regen; begin geconcentreerd, strijd vanaf minuut 1 en geef nooit op! Trots op de E3. Een spannende wedstrijd uit maar deze hebben we niet verloren!!!

Harvey, trainer E3 (tot volgende week?)

106