15sep2013
 

Geschreven door Gitta Schilder
zondag, 15 september 2013 19:40

Voordat ik het wedstrijdverslag schrijf heb ik eerst de geschiedenis van TABA door René laten uitzoeken. TABA klinkt per slot van rekening enorm exotisch en ik laat mij dus verrassen.

Wat blijkt dat TABA in 1933 door een aantal sigarenhandelaren in de Nes is opgericht. Daar waren in die tijd een grote tabaksveiling en vele tabakshandelaren gevestigd. De oprichters mochten (net als in onze huidige tijd) van de overheid geen reclame maken voor tabak. Men kwam met de creatieve oplossing om dan maar de laatste letter “K” weg te laten en zo is de naam van deze vereniging ontstaan. In het logo van deze vereniging is nog altijd een tabaksblad terug te vinden.

Wij vertrokken zoals vanouds weer bij de Deen vandaan. Geen tomtom mee omdat wij onze vaste gids, Marcel, mee hadden. Toch onze verbazing ging het vandaag anders dan normal en hebben wij een kleine rondleiding door Amsterdam gehad van onze gids. Helemaal niet erg, zo zie je nog eens wat.

Bij TABA aangekomen kregen wij te horen dat de twee voetbalvelden bij deze vereniging ‘’eruit’’ lagen. Wij waren van harte welkom bij de buurvereniging JOS/Watergraafsmeer, waar wij op kunstgras mochten voetballen. Altijd prettig zeker als je de beurt hebt om de kleding van de mannen te wassen.

De opstelling is als volgt. Don op doel. In de achterhoede zijn Melvin, Max, Lesley en Remco te vinden. Op het middenveld staan Kevin, Sam en Marco. Voorin zijn Bas W., Barry en Michel te vinden. De bank wordt warm gehouden door Robert en Bas G. Thomas was vandaag afwezig in verband met familieomstandigheden.

In eerste instantie ging SVA voortvarend van start, maar TABA nam daarna toch het initiatief om te gaan voetballen. Wij keken in de eerste helft toe en zagen het eerste tegendoelpunt vallen en Don kon de bal uit het net vissen. Later kreeg doen een schot op doel te verwerken, waarbij de bal gelukkig tegen de lat werd geschoten. Gelukkig had Don een engeltje op zijn doellat zitten zodat wij opgelucht weer adem konden halen. De stand bij rust was dan ook 1-0 (in ons nadeel). In de tweede helft kwamen wij ook niet meer in ons spel en dat was natuurlijk verschrikkelijk jammer. Bas W. werd in de rust vervangen door de andere Bas (waarvan zijn vader Fred ons team gered heeft door de vlag ter hand te nemen. Fred hartelijk dank daarvoor). Later werd Michel nog gewisseld en mocht Robert zijn opwachting maken in het veld. Verder veranderde er niets meer aan de stand. Mannen ik miste eigenlijk een stukje beleving tijdens de wedstrijd. We hadden deze wedstrijd echt niet hoeven verliezen. Mannen kom zoveel mogelijk naar de training. Ook al mag de A1 als enige selectieteam van SVA maar 1 uurtje trainen per trainingsavond. We komen straks vanzelf conditie tekort om onze tegenstander van de grasmat te spelen. Volgende week spelen wij weer uit tegen De Beemster. Vertrek om 12.30 uur.

Groeten van Gitta Schilder-Beerepoot

Ps. Thomas en familie, de A1 en begeleiding condoleren jullie met het overlijden van Opa. Sterkte

154