06feb2013
 

Het was een koude zaterdagochtend, het veld nog bedekt met een laagje sneeuw. Geen afgelasting; want een streek derby, “el clásico” voor sommigen, heeft iets speciaals en gaat dus door!

Voor de spelers en ouders heeft zo’n wedstrijd altijd iets zenuwslopends. Het is gewoon niet leuk om op maandag op school je klasgenoten, waarvan je op zaterdag hebt verloren, weer tegen te komen. Vergeet ook niet wat er gebeurt met de status van de ouders op het schoolplein bij verlies van de streek derby … Taba F1 – WVHEDW F1 een mooi affiche.

WVHEDW werd na een stroef verlopende voorjaarscompetitie in de eerste klasse, naar de tweede klasse overgeplaatst, omdat ze daar wél kampioen konden worden. WV zou deze klus wel even klaren tegen een ploeg in opbouw uit de tweede klasse. Even vergeten dat de opbouw, dankzij het trainingsschema van trainersgilde Erik Jan, Sander en Marcel, dusdanig in elkaar zat, dat er op zaterdag 9 februari gepiekt kon worden … en zo geschiedde!

Een moelijk te passeren, subliem opbouwende verdediging, een doelman (volgens van Gaal recept) geselecteerd op katachtige reflexen, in combinatie met soepel combinerende en koelbloedige aanvallers resulteerde in een klinkende 4-2 overwinning. Taba F1 gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!! Ik heb me nog nooit zo verheugd op een maandag!

105