03feb2013
 

3 februari 2013

Het was een onverwacht lange gehaktballenwinterstop voor uw tester. Een flink pak sneeuw gooide roet in het eten bij mijn intentie om de teleurstelling van DRC weg te spoelen bij een club die wel snapt hoe kantinevoedsel werkt.

Gelukkig was daar dit weekend TABA (wat overigens staat voor ‘Tabakkers’), uit Amsterdam-Oost. De bespeler van sportpark Drieburg heeft niet veel om het lijf. Twee natuurgrasvelden die bij de minste hemellekkage afgekeurd worden, een kantine die meer wegheeft van een keet en een paar kleedkamers die de tand des tijds flink voelen. Maar ze hebben wel een keukenprinses, zo blijkt.

De kantine van TABA, gezien vanaf veld 1

Buiten is het smerig koud en de absolute definitie van het woord guur, dus is het maar tijd voor een preventieve bal om met wat meer weerstand aan de wedstrijd te beginnen. Voor een kleine twee euro krijg je bij TABA een huisgemaakte bal op een klein bolletje. Er is sprake van een prima structuur: mals, met hier en daar wat ui. En dat laatste is wat deze bal écht afmaakt, want het geeft net iets meer smaak aan het geheel.

Toch zijn er twee minpunten. Het is toch wel een erg vette bal. Vieze boertjes langs de lijn waren het gevolg. Ook mag er nog aan de presentatie gewerkt worden: de saus is er ongeïnteresseerd overheen gesmeten en de bal ligt kriskras op het bolletje. Het eet allemaal nogal onhandig dus.

Na het broodje geconsumeerd te hebben volgt een barre tocht naar het veld. Die wandeling gaat over twee kleine bruggetjes, langs de weg en schampt de wedstrijd JOS – DWV. Omdat de natuurvelden bij TABA niet bespeeld mogen worden wijken we namelijk uit naar een bijveld van JOS/Watergraafsmeer – kunstgras, dat wel, maar zonder dugouts of beschutting. De wind heeft vrij spel en TABA ook, want het keurkorps van de Volewijckers gaat met een 4-1 terug naar huis.

De barre tocht

De TABA-bal

In deze negentig minuten durende ontmoeting met de elementen heeft uw tester gewikt en gewogen over het cijfer wat de TABA-bal mag ontvangen. De conclusie is dat het het enige lichtpunt op deze middag is geweest en zodoende een negen op zijn plaats is.

De komende weken staan er uitsluitend thuiswedstrijden op de rol voor uw tester. Maar wellicht komt er nog een gehaktbalbedevaart:

Ik las je blog over gehaktballen.
Zelf ben ik tot de conclusie gekomen dat OSV de beste gehaktballen van alle sportclubs heeft.
Probeer het maar 😉

groetjes, Ricardo

144