01feb2012
 

helemaal ontwaakt uit winterslaap

Na een door regenoverlast verlengde winterstop traden gele leeuwen van F5 zaterdag jongstleden voor het eerst in weken weer aan. CTO was het beoogde slachtoffer. Maar dat ging zomaar niet. Sommige spelers van CTO bleken zo’n tien centimeter boven onze jongens uit te steken, en dan valt het nog niet mee, zo’n potje voetbal.

Na een snelle 0-1 voor CTO leek er toch nog wat in schot in de zaak te komen toen Simon op aangeven van Mels de gelijkmaker in het doel pegelde. Maar daarna volgde een serie lastige momenten, waarbij de jongens van F5 ondanks sterk verdedigend werk van Kick, Ivan, en keeper Jelle op grote achterstand kwamen: maar liefst 1-5 stond er op het scorebord. Nog voor de rust wist Ramses de bal aan een verdediger te ontfutselen en de keeper nog eens te passeren, waarmee F5 begonnen was aan de weg terug omhoog.

In de tweede helft bleek het spel lang gelijk op te gaan, waarbij F5 vooral voorin zeer sterk combineerde. Er werd door Ivan, Mees, en Mels keihard gewerkt op het middenveld en in de voorhoede waren Simon en Ramses eigenlijk oppermachtig, hoewel de bal het doel niet in wilde. Mees werkte de bal een aantal keer zeer goed weg, en Ivan rende als een stoomtrein over het veld. Verdedigers Kick, Jelle, en Morris waren nog niet helemaal bijgekomen uit hun winterslaap, en daardoor stond keeper Teis ineens oog in oog met maar liefst drie aanvallers van CTO. Teis kon met een spectaculaire redding voorkomen dat de achterstand nog groter werd, maar werd enkele minuten later toch gepasseerd: 6-2. Het veldoverwicht was echter voor F5, en het duurde niet lang voordat Mels weer Ramses in positie bracht, die het doel wist te raken: 6-3. Na een verloren balletje van CTO, dat Mels naar eigen zeggen absoluut niet aanraakte maar die toch op mysterieuze wijze in het doel van Teis verdween, gingen de gele leeuwen er nog een keer hard tegenaan.

Dit keer was het Simon die Ramses in positie bracht. Ramses maakte zijn reputatie waar en rondde koeltjes af. Eindstand: 4-7, ondanks een zeer sterke tweede helft van onze jongens… Dan nog wat goed nieuws: Tammo was erbij om een strafschop te nemen en we hopen allemaal heel erg dat hij snel weer van de partij is, want we missen hem wel in de verdediging!

107
107