27nov2011
 

27 november 2011 – van onze verslaggever

Hoe komt het dat die jongens zo geweldig overspelen?,” kwamen de mensen van CTO enigszins achterdochtig informeren bij de coach van F5. “Drinken ze soms een toverdrankje voor de wedstrijd? Hebben ze geheime trainingsmethodes? Of komt het omdat het tweedejaars F-jes zijn?” Niets daarvan: Dit zijn de eerstejaars F-jes van F5, en ze spelen tiki-taka voetbal. De coach staat er ook vaak van te kijken. Dan wordt de bal in de verdediging opgepikt door Kick, die de bal naar Ivan schiet, die de bal naar Mels schiet, die de bal naar Simon schiet, die weer terug naar Mels schiet, die de bal naar Ramses schiet, die de bal naar… Er is voor de tegenstander geen lol aan, maar voor de ouders des te meer. En zo was het ook vandaag weer een feest om te zien.

In de eerste helft waren de teams nog min of meer in evenwicht. Met een loeihard schot, dat Morris niet kon keren, opende CTO de score. Na een heleboel vergeefse pogingen kwam Taba uiteindelijk verdiend gelijk uit een hoekschop van Simon, die door Mels verlengd werd naar Ramses. Die schoot trefzeker in: 1-1.

Na de rust volgde een hachelijke openingsfase, waarin Keeper Jelle de bal door zijn benen zag gaan: 1-2. Een aantal uitstekende reddingen van Kick, hard werken van Tammo en Ivan, en fenomenaal keeperswerk van Jelle zorgden ervoor dat de verdere schade beperkt bleef. En toen hervond Taba zichzelf. Morris had goed gezien dat Simon vrijstond, en gaf de bal af, waarop Simon verwoestend inschoot: 2-2. Ramses pakte snel daarna hoogstpersoonlijk de bal van de tegenstander af, waarna de voorsprong een feit was: 3-2. Een ontketend Taba hield daarna de druk op de ketel. Uit een uitstekende hoekschop van Simon scoorde Ramses de 4-2. Mels pakte vervolgens de op van de middellijn, slalomde vijf verdedigers voorbij alsof ze er niet stonden, en voordat de keeper wist wat er aan de hand was lag de bal alweer in het net. Een verdiende 5-2 overwinning. Dat is nog eens een goed begin van het weekend!

Trots

Ik ben nog niet zo lang trainster van de F5, daardoor had ik tot vandaag nog geen enkele wedstrijd gezien van hun. Wel hoorde ik altijd positieve verhalen over hun wedstrijden en ook op de trainingen is vaak een goede instelling te zien. Nu moest ik het wel met mijn eigen ogen zien natuurlijk, dus ook ik moest aan het vroege opstaan geloven. Nou, het was zeker de moeite waard!

Toen ik op mijn fiets zat, had ik geen idee wat ik te zien zou krijgen. Wat moest ik nou weer verwachten van die schattige, maar toch ondeugende jochies?! Wel hoopte ik dat ze zouden winnen en een leuke wedstrijd zouden hebben. Nou ik zou jullie vertellen wat voor moois ik zag, toen ik aan kwam stonden ze voor, helaas herpakte de tegenstander zich goed waardoor ze uiteindelijk verloren hebben. Voor mij hebben ze gewonnen, want die jongens hebben een wedstrijd gespeeld waarvan Ajax nog een hoop kan leren. Ik zag goed samenspel, mooie acties, mooie doelpunten, inzet en, niet te vergeten het allerbelangrijkste, ik zag heel veel plezier. Dat belooft iets moois voor de toekomst, en ik ben trots dat ik mag zeggen dat ik één van de twee ben die jullie traint.

Goed gedaan jongens, het was een genot voor het oog.

Maaike

126
126