06nov2011
 

Amsterdam, 6 november 2011 – van onze verslaggever

Abcoude uit, altijd lastig. Dat dacht de coach van Taba F5, toen Abcoude vrijwel direct uit de aftrap de bal langs keeper Teis wist te pegelen. Maar dan had de coach buiten de veerkracht van zijn team gerekend, want de jongens lieten zich niet kisten en vochten als ware leeuwen om de gelijkmaker. Wat een karakter!

Al snel wisten de jongens van F5 elkaar te vinden, zoals alleen zij dat kunnen. Met veel gevoel en inzicht werd de bal rondgespeeld, zodat de tegenstander langzaamaan duizelig begon te worden van het heen en weer rennen. Abcoude zag het niet meer zitten, en na een paar minuten gebeurde dan ook het onvermijdelijke. Uit een uitstekende uitworp van Jelle pikte Mels de bal op om die zonder treuzelen naar Ramses te passen. De superspits van F5 wachtte geen seconde en tikte de bal zelfverzekerd langs de verbouwereerde keeper van Abcoude: 1-1. Nog geen minuut later wist Ramses met een loepzuiver passje Simon aan te spelen, die de keeper eenvoudig passeerde en daarmee Taba op 1-2 voorsprong bracht.

Daarna was het Mels die op pure wilskracht de bal aan een tegenstander wist te ontfutselen en met een slim tikkie Simon weer in positie bracht, die ongenadig uithaalde: 1-3. Ondertussen werd er weer keihard gewerkt in de verdediging, waar Kick en Tammo met veel overzicht het centrum controleerden. Tammo brak regelmatig met een sterke dribbel uit, en Kick wist de bal uit schier onmogelijke posities naar voren te passen. Uit precies zo’n situatie kon Morris de bal opvangen, en doorgeven aan een vrijlopende Mels. De keeper zat er nog aan, maar kon de inzet van Mels niet keren.

Zo kwam de stand op 1-4, wat ook de eindstand zou worden, want Taba gaf na rust niets meer weg. Nou ja, behalve een tand dan, want Ivan bleek in de rust een wel heel bijzondere wissel te hebben uitgevoerd…

115
115